Rörigt var ordet, sa Bill......

Väldigt rörigt, sa Bull! Alltså, detta med att vara trehundsägare, kräver sin man - eller, som i detta fall, sin kvinna, det må jag säga! Inget ska lastas på prospecten, som då gör sitt yttersta för att förhöja stämningen här i det Fribergska-Törnqvistska hemmet! Som om nu det skulle behövas, med tanke på att Släkten-är-värst redan är inhysta på samma boende....
 
Näe, faktum är att det nog är jag som är det största problemet, med min onödigt goda vilja och ambition att ge alla lika mycket - hela jäkla tiden! Får Släkten-är-värst spåra, så ska minsann prospecten spåra osv. Om man frågar prospecten själv, vad han tycker, så skulle han gärna få lite mera mat (med tanke på att han är så välmotionerad att han tappat nåt gram eller två) samt betydligt mer sömn!
 
 
Tror faktiskt att han är ytterligt nöjd med att jag går till jobbet åtminstone några timmar/dag, så han hinner sova skrynklorna i ordning!
 
Den gångna veckan har bestått av en del kämpiga ämnen, som jag inte går in på här, men det innebar i alla fall att det var underbart att tillbringa en alldeles vanlig, ledig lördag tillsammans med familjen! Eftersom sambon och jag numera kör typ pensionärstider gällande sänggående (dock inte med min mammas mått mätt, då det var sisådär två-tre på nätterna), är vi följaktligen uppe med den berömda tuppen på mornarna. Det passar i och för sig mig alldeles utmärkt - jag gillar att ta vara på dagarna - så efter frukosten fräste vi iväg mot Skanssundet, färjan och vidare mot Tullgarns Slott på Mörkö!
 
 
Blåsigt och ganska kallt, men definitivt vår!
 
Väl på plats, började vi såklart med hundprommis i dom fantastiska omgivningarna och då är det ju alltid roligt att kunna fotografera lite! OBS! Fotokvalitén är inte den bästa, eftersom jag hade lyckats ha blixt på hela tiden, och sen fick redigera bristfälligt...
 
 
Mops tänker inte vara still!
 
 
Ve och fasa! Mopsen lyssnar inte på matte! Drama låtsas som om det kommer något därborta och Krut försöker se ut som om det regnar...
 
 
Okej! Mopsen lyssnar fortfarande inte, men vi sitter blickstilla och matte försöker hålla god min!
 
 
Nu har mopsen kommit bort! Vad fasen, suckar Drama, det är ju ingen ordning alls.... Jag rör mig inte ur fläcken, säger Krut!
 
 
Så! Vi är en aning störda av det lilla åbäket, men matte försöker se ut som allt är okej, så då gör vi detsamma!
 
Nåja, efter detta elände kunde i alla fall sambon och jag ta en promenad i parken runt Tullgarn, och ni vet ju, mitt historiehjärta svämmar ju över såna här gånger! Så vackert, så hemlighetsfullt att jag liksom går i spinn!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som synes, väldigt puttrigt, alltihop!
 
Nu hade vi ju varit människor en ganska lång stund, så det började bli dags att dra sig tillbaka till bilen för vidare färd mot någon solig glänta, där vi kunde käka lunch.
 
 
Det hittade vi också och som vanligt gick allt som det brukar, dvs grillen vägrade fungera. Men efter x antal torra löv, kvistar osv, fick vi i alla fjutt och det blev lunch såsmåningom. Kan som passus tillägga att sambon var redo att äta enbart sallad och potatissallad till en början, men var ytterst nöjd, när grillen väl kom igång...
 
 
Keeponix Drama <3
 
 
Rondik Dear Pytte <3
 
 
P´zazz Blinddate <3
 
På väg tillbaka till färjan, passerade vi mäktiga Hörningsholm....
 
 
.... och innan vi landade hemma, hann vi ta en fika i solen! Och klippa klorna på prospecten, vilket inte är alldeles enkelt. By the way, så kan jag liksom bara konstatera att rottisarna må vara stora, men dom är, ta mig tusan, hundra gånger lättare än hantera än en endaste, ynka liten mops! Hahaha!
 
Vi har haft en urmysig dag tillsammans och batterierna är hyfsat omladdade. Och då är det ändå bara lördag - tänk på det, ni!
 
 
 
 
 
 
 
 

Lägesrapport från nya flocken!

Dagarna på landet rullar så sakteliga, faktiskt med betoning på just sakteliga, eftersom sambon varit döende i en mancold hela veckan och därmed inte lika närvarande som han brukar. Nu har det inte gjort så mycket (bortsett ifrån att det har varit en smula långtråkigt), eftersom vi fokuserat på att fasa in Bingo i flocken - under lugna former.
 
Jag måste säga att det har gått 100 ggr enklare än jag trodde, trots att jag egentligen var vid gott mod redan från start. Vi var ju helt övertygade om att lilla fröken Drakmoster skulle hålla mopsen i herrans tukt och förmaning till en början, men tji vad vi bedrog oss! Hon är from som den allra ömmaste av mödrar, och tillåter både det ena och det andra från åbäket. Krut däremot, den snällaste rottispojk man kan tänka sig, tar till brösttoner lite då och då - mest för att markera vad som är okej och inte.
 
Idag har i alla fall sambon återuppstått hjälpligt, varpå vi genast bestämde oss för några timmar på isen, med korvgrillning och lek. Började med att passera Snitt´s för inköp av snuskigt god limpa!
 
 
 
Det är glädjande att det finns människor som satsar på verksamhet i byn! Jag hyser den största respekt för hela bunten och hoppas och tror på en fortsatt framtid för Furudal som en levande bygd!
 
Efter besök på ICA, där kära Maj och Pernilla tog emot med glada skratt och galna samtal (okejokej, kanske jag är värst), fortsatte vi till Vindförberg., där vi "parkade" och vandrade ner mot Oresjön.
 
 
 
 
Idag såg badstranden lite annorlunda ut.
 
 
Bortsett ifrån en bister sambo, så ser ju flocken lugn och harmonisk ut! Det är den också - även om just ordet "lugn" är missvisande! Hahaha!
 
 
Ska man vara brorsor, så måste man ju ändå få "känna" lite på varandra!
 
 
Radarparet Drama och husse går på tur...
 
 
Jodå, han verkar tillfreds - han mopsen!
 
 
Ännu sötare, med snö på hakan. <3
 
 
Håll hårt i pinnen, Krut!
 
 
P`Zazz Blinddate alias Bingo!
 
 
Såsmåningom var det ändå dags att avrunda, och då passade vi på att ta vägen via Edsbyn (!?), för en fika på konditori Sommar. Ja, det var onekligen en extra sväng, men det var det värt!
 
Väl tillbaka hemma, har vi mest chillat, läst, tagit ett glas vin och det och sånt. Det är skönt att sambon är på benen igen och att det fungerar så väl med vår lilla skyddsmops!
 

Släkten-är-värst har blivit med prospect!

Jag vet inte hur väl uppdaterade ni är gällande min nlägg på Fejjan, men där har jag i alla fall ondgjort mig en smula över serien Sons of Anarchy, som sambon och jag följer för tillfället. Ja, dom flesta andra såg den ju för sisådär tre år sen eller nåt, men vi nyttjar Netflix, vi! Nu skulle jag ju inte rescensera tv-serier, men rubriken är inspirerad från ovanstående!
 
Jovisst, det ser ju alltså inte bättre ut än att vi har blivit med mops! Och det är minsann inte vilken mops som helst, utan den redan kända skyddsmopsen Bingo!!! Av olika anledningar var Liselott tvungen att tänka om lite i hunderiet, varpå sambon (som aldrig kan vara tyst) tyckte att vi var en lämplig fosterfamilj till galningen. Och jag är ju inte ett smack sämre/klokare, så jag höll med sambon.
 
 
Känner ju Bingo sen han var alldeles ny hos Liselott och är ett stort fan av denna lilla snubbe!
 
Igår var alltså dags att introducera honom hos oss, så vi hämtade honom på morgonen och fräste direkt upp till landet. Där är det lite bättre med plats och, framför allt, kan Drama få röra sig alldeles lös och obehindrad på tomten Vi stannade några gånger på vägen och tog kortare promenader, och det gick alldeles förvånansvärt lugnt att släppa ihop dom. Krut tyckte mest att Bingo var en liten mygga, och Drama var ytterligt nöjd med det faktum att han inte är en tik! Hahaha!
 
Väl framme i Furudal larvade alla tre runt på tomten under dom allra vänskapligaste former och inte endaste litet gruff hördes från vare sig den ena eller den andra. Gick lika bra inne - Bingo åt med samma goda aptit som Släkten-är-värst och sov som en stock under natten.
 
Nu har vi varit ute på långprommis och jag inser att fjanten kommer att passa alldeles utmärkt tillsammans med oss. Han är vild och galen, glad och livlig och uppvisar hälsosam respekt för Drama och Krut, men bjuder gärna in till lek.
 
 
Får man vara med eller....?!
 
 
Du har inte lika stora och vassa tänder som jag, lillplutt!
 
 
Ropade du nu?
 
 
Ja, herregud, säger Drama, mycket ska man stå ut med..... <3
 
Nu sover hela gänget som stockar och det vilar ett lugn över huset. Det känns roligt och jag är helt övertygad om att det kommer att fortsätte i samma härliga anda! Nu drar jag till Mora och käkar lunch med Carolin!!!!