Har inte tid....

....att blogga just nu! Har haft jättetrevligt besök av Annika och gänget, som ni vet. Sen löstes hon av, av sambo och kort därefter fd kollega Mia och Paul som stannade på långfika. Urmysigt! Nu är sambo och hundar vid stranden medan jag ansvarar för grillen. Får återkomma mer ordentligt imorgon. Goder natt, vad det lider!
 
 
 
 
 

Mysigt besök av Annika och rottisgänget!

Idag fick vi finbesök av Annika, Moa, Elin och Basse. Jätteroligt! Efter en rejäl och stadig räkmacka på caféet bestämde vi oss för att köra lite uppletande och sen låta hela hundgänget svalka sig och njuta av det faktum att det är glest på stränderna i Furudal.
 
Hitta mark är inte särskilt svårt, snarare lite klurigt att välja var man ska hålla till ibland. Idag blev det på andra sidan Noret, där det också är utmärkt spår-/sök- och uppletandemark! Det var inte direkt elitnivå på träningen, men det var heller inte meningen. Huvudsaken var att hundarna fick göra något kul och det fick dom ju.
 
Allra bäst för dagen var hursomhelst Basse och Drama, vilket väl egentligen är helt i sin ordning, som dom ungdomar dom ändock är i det övriga sällskapet. Nu tog Annika så fina bilder att det är lite svårt att välja, så jag smackar helt enkelt på med ett gäng härliga foton från dagen.
 
 
 
Mysiga, lyckliga Basse körde rutan så det rök ur öronen!
 
 
Jaha ra´, Elsa kan minsann, hon också....
 
 
.....om hon bara vill! Och just nu ville hon hämta den här rullen! :)
 
Drama vill å andra sidan alltid, så det uppväger det hela och jämnvikt uppstår. Dock fick inte fröken Fis köra uppletande utan några sökskick. Det är alltid lättare att lyckas med hennes arbete, när man har möjlighet att jobba henne mot en annan person. När vi kör rent uppletande, tenderar hon att tappa fokus och mest skena runt i rutan. Söket sköter hon som en liten klocka och jobbar hur bra som helst.
 
 
Fart och fläkt är verkligen lilla ärtans motto i livet!
 
 
 
 
 
Betänk att hon dessutom fick med sig rullar in till matte i denna fart!
 
Efter detta lilla träningspass, delade vi på oss för en stund, så att alla hundarna kunde få njuta av varsitt efterlängtat bad. Elsa, Drama och Krut (i den mån han nu har förstått lyxen i detta) har ju möjlighet att bada bäst dom vill när vi är på landet, men i trångbodda Stockholm är det svårt att få plats för 3 spralliga rottisar som vill ta sig ett dopp.
 
 
Måste bara lägga in detta underbara foto på Moa, Elin och Basse på en av alla stränder häromkring. Det går knappast att ta miste på glädjen och känslan av frihet! <3
 
Väl hemma, försvann Annika relativt omgående iväg till granne Jörgen för en titt på underredet på sin bil. När vi körde runt i skogen, råkade hon styra in över en rent löjligt liten stubbe, och det ramlade bort en stor del av något typ av plastskydd från bilen. Det gick dessvärre inte att laga, lite enkelt, såhär på en onsdagskväll, men bilen är fullt körbar som tur är. Så nu åker den stronga ålderdamen Moa, 11,5 år, omkring i framsätet och trängs med ett "underredestillbehör" - förmodligen helt mot sin vilja!
 
Imorgon blir det hundträning för hela slanten. Vi ska spåra, såklart, och köra lydnad, och dagen avslutas antagligen som idag - med härligt bad. Måste säga att jag, i alla fall so far, har en väldans trevlig semester.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon världen!

Sa jag själv kl 10.15 imorse. Hundarna snarkade som små korvar i sina sängar och jag blev tvungen att "stöta på" lite vänligt och påminna om frukost och det väntade besöket av Annika, Moa, Elin och Basse.

Å andra sidan har dom ju snabb uppvakningssträcka, till skillnad mot t ex mig, så nu brottas dom för fulla muggar och jag sitter fortfarande och gnuggar mig i ögonen.

Nä, nu är det dags att öppna upp gäststugan och duscha gruset ur ögonen. I´ll be back!