Snabbrapport!

Intet direkt nytt under solen denna vecka, precis..... Tiden räcker banne bara till att ta hand om hundarna och jobba - sen är det liksom natt. Nu är detta inte gnäll, utan bara ett rent konstaterande. Var ju lite sjuk måndag-tisdag, men på tisdagen stod jag i alla fall på benen, så bruttorna och jag drog ut i svampskogen ett par timmar. Hittade lite svamp, inga mängder, men vinstlotten är ändå att kunna gå med Drama lös inne i djupa skogarna! För mig är det helt fantastiskt att ha kommit så långt med dårfinken.! Sanningen är att jag är djupt förälskad i denna hund!

På onsdagen genomled vi en vansinnigt jobbig dag på extrajobbet..... Not!!!!! Solen strålade, tonåringarna var rara, Elsa och Drama blev kompisar med "gårdskarlen", när matte var tråkig, och hängde med honom i verkstan, och så avslutade vi arbetsdagen med en helt underbar ridtur på vackra Södertörn!!!!! Alltså, detta får jag betalt för - det är fantastiskt! Och på kvällen var dom fyrbenta totalt slut och snarkade så rutorna skallrade - precis som man vill att ens hundar ska må! =)

Igår morse (tidigt) träffade jag en sliten Sara (ta hand om dig i helgen, gumman) vid Erstavik, för spårträning. Nu var det inte bara vi där, utan även typ 600 elever (kanske inte riktigt alla på en gång, men ändock) som hade friluftsdag!!!!! Sara hade lite otur, för båda hennes spår låg på den sidan som dessa spänstiga ungdomar skulle nyttja. Men efter ett hysteriskt första spår med Nike (alltså, jag har aldrid sett en hund starta så fort någongång), hade den lilla malletösen lugnat sig och gjorde ett fint andra spår.

Med Loke körde vi några rullövningar, och efter att ha konstaterat att det låg någon kontroll för eleverna just där, så jobbade han jättebra!


Elsa och Dramas spår låg på andra sidan, och vi kom undan något bättre, men nog rände där orienterare alltid!!! Drama startade och gjorde väldigt bra ifrån sig från start. Sen ramlade vi förmodligen in på ett tidigare spår, för rätt som det, dök det upp en ny apport, ca 2 meter från den tidigare! Men hon redde ut det hela och gjorde mycket bra ifrån sig. Duktig!!!!

Elsa var verkligen "på hugget" och gjorde ett skitfint spårarbete! Hon gick mitt i spårkärnan och höll ett superbra tempo hela spåret. Däremot hade någon lustigkurre snott alla apporter förutom första och sista..... Tur att man har en rutinerad hund, som spårar ändå, trots att spåret blev rätt långt innan belöningen kom. Det var så himla roligt att jobba med henne, eftersom det kändes som om hon äntligen börjar komma i kondition efter skadan! Duktig, duktig Elsa! Som belöning har matte idag beställt en ny Biabädd - i neongrönt! Mycket klädsamt om ni frågar mig.....

Nu ska jag ta ett bad, sonen är hemkommen och fastspikad vid datorn, dottern är i Örebro och packar inför en Frankrike-resa med skolan och sambon och tjejerna är vid sjön och tar en öl. En mysig fredag helt enkelt!

Vi har vidgat våra vyer - igen!!!!

Denna gång bar det av till Aborrsjön i Noppikoski, endast 9 mil från Furudal. Vi startade från stan i fredags och mellanlandade i vårt hus i Dalom. Efter att ha blivit väckt av sambon med frukost på sängen, packade vi bilen med allehanda förnödenheter och fräste vidare norrut.

När vi kom fram till Noppikoski (hur kan något i Sverige heta så egentligen), kändes det definitivt som att kliva in i en scen från filmen Jägarna. Det var vildmarkskänsla så det stod härliga till och det hela förhöjdes av att den ena bilen efter den andra kom inåkande vid värdshuset, fyllda av, just jägare. Det var gråhundar i vartenda hörn och i varenda bil. Vi var som några utomjordningar, med våra rottweilers.....Här kan man äta kålbulle, vilket man lär stå sig på en hel dag!
Noppikoskingarna är minsann inget slarvigt släkte.... Här finns en rastslinga för ens fyrbenta - trots att man nästan är i ödemarkerna.


När vi hade hämtat nyckeln till den lilla fiskestugan, vi hyrt, och en vattendunk, fortsatte vi ytterligare två mil - rätt ut i finnmarken. Alltså, det finns en jäkla massa skog i Dalarna!!! Så småningom kom vi i alla fall fram till slutdestinationen - Aborrsjön.Utan el, toalett, rinnande vatten och så, försmäkta vi på denna ö.......
Tjejerna ser ut över sina nya ägor!


Nåväl, nu var vi ju där för att fiska (inte jag - jag ville läsa bok), så efter urpackning och inpackning, gick vi ner till sjön alldeles bakom huset, för att njuta av lugnet och prova fiskelyckan. Den var inte god, kan jag meddela! Och det är Dramas fel! Hon badade och lekte i vattnet oavbrutet, och skrämde iväg varendaste öring. Vi vet att dom fanns där, för vi såg dom hoppa runtomkring.....
Tror ni att det är lätt att fiska eller.....?!
Tjoho matte, här kommer jag! Elsa i full karutta.


Som tur är, så är min sambo av den vänligare sorten och tog Dramas sabotage med jämnmod. Vi åt lunch i vindskyddet, tog en öl, umgicks och hade jättemysigt, medan E och D verkligen njöt av friheten! Elsa solade sig i det vackra höstvädret medan "den lille" roade sig på egen hand.....
Tror ni att hon njuter??!!!
Och den här njuter på sitt sätt!!!!


Fram på eftermiddagen gick vi upp till stugan en stund för lite vila (!). Det var så lyxigt att sitta där i solen med en bok och riktigt lyssna på tystnaden. Det var verkligen bara vi inom flera mils radie. Och så underbart att kunna låta hundarna röra sig helt fritt, utan tankar på andra hundar eller människor. Som stockholmare har man ju alla tentakler ute mest heeeeela tiden.Är hon inte fantastiskt vacker?
Är hon inte fantastiskt vacker?
Är hon inte fantastiskt....... =)))) Men njuter gör hon!


Framåt kvällskvisten packade vi med oss korvar och vedträn och traskade tillbaka ner till sjön och vindskyddet för att avnjuta kvällsvarden. Björn hade någon halv plan på att försöka sig på fisket igen, men la det på hyllan. Och det var väl lika bra, eftersom fröken D fortfarande "stod upp". Men strunt i fisket - vi hade en ljuvlig kväll där i naturen!
Den tysta mannen från vidderna - inte!!!! 


 

Ingen dålig bakgrund till middagsmaten, eller hur?!Eller varför inte detta?!


I väntan på grillglöd.


Sambon är inte mycket bättre än fröken D - han badar!!!!!!


Till sist drog vi oss tillbaka med tända ljus och dödströtta hundar och sov en väldigt god skönhetssömn i tystnaden vid Aborrsjön. När vi vaknade nästa morgon, var det dags att packa ihop igen coh fara tillbaka till Furudal. Men det kostar på att leva vildmarksliv - nu ligger jag och ynkar med feber och Drama har fått vattensvans av allt badande. Men det var det värt! Tack för mysigt du fixar till oss, älskling!

 Nu är det faktiskt höst......

......men det är det vissa som inte förstår. T ex Keeponix Drama, som badat sig fram genom hela sommaren, och nu fortsätter med plaskandet in på höstkanten.

Istället för att bada, far Elsa omkring på stranden och efter ett lagom motionspass, softar hon, med "syrran" fortsätter med sitt. Ibland är Elsa en mycket behaglig hund! =)

Det är fler som förstår att kallare årstider närmar sig....En del flyttfåglar börjar packa väskorna och dra vidare mot varmare breddgrader. Visst är det läckert?!Och på morgonpromenaden idag, låg dimman över Barnsjön!