Förvirrad!

Jag känner mig faktiskt lätt förvirrad, och det beror sannolikt på stress! Det är inte ett klagomål, utan snarare ett konstaterande. På extrajobbet idag, räknade jag ut att jag har jobb ungefär halvtid under hela våren - och detta samtidigt som jag har kört 80% i plugget..... Säger bara ojojoj - precis som krogen hette, där jag befann mig i torsdags kväll. =)

Mitt i allt detta har jag ändå lyckats - hjälpligt - att träna två hundar och slitit på med styrelsearbetet i Östra LO. Undra på om man längtar lite extra till sängen ibland!

Men en stor orsak till att detta har fungerat så bra, är faktiskt kära sambon, Björn, som rycker in och håller ställningarna åt alla håll och kanter. Som idag, t ex, började han morgonen med att skjutsa mig till jobbet på andra sidan stan. Därefter hämtades en tvättmaskin, mat inhandlades, bilen blev tvättad och sen kom han och Drama och lämnade bilen till mig på jobbet. Därefter åkte husse och liten D tunnelbana/buss till Tyresö och väl hemkommen cyklade han med Elsa!!!!! Och seeeen hjälpte han den trötta tonårssonen med läxorna.... Jag blir trött bara jag lyssnar på alltihop.

Förvirringen hos mig inträder varje gång jag kliver innanför dörren här hemma och inser att jag faktiskt bor tillsammans med man, barn, hundar och katt! Var har dom hållit hus????

Nu har jag i alla fall sagt trevlig sommar till extrajobbet och det är inte långt kvar tills vi åker till landet för en, förhoppningsvis, underbar sommar!!!! Och då ska jag verkligen passa på att kolla vilka som verkligen hör till familjen!

Startade dagen med två spår och avslutade med ett bad!

Jovisst, träffade Sara och Nike vid Ågesta imorse för spårträning. Så småningom dök även Anna-Karin upp, men då var jag nästan på väg hemåt.... Var dels tvungen att jobba och dels tvungen att bygga en barrikad mot sovrummet, för att den hundrädda hantverkaren skulle kunna ägna sig åt tapetserandes konst i lugn och ro. Det är okul att sova på soffan, så det känns angeläget att denna vänliga man får jobba i lugn och ro....

Lade varsitt spår till bruttorna ute på en av alla ängar som finns i området. Det var lite väl varmt och spåren låg lite för kort tid, men det gick riktigt bra i alla fall! Både E och D är ju spårsäkra och gjorde precis det som förväntades. Imorgon ska vi spåra i Emmas hemtrakter, och då hoppas jag att det kan bli skog. Det var en stund sen sist och nu suger det i tarmen efter lite kottar, granbarr och stubbar!

Dumpade därefter råttorna hemma, bakom säkra kompostgaller, och for till jobbet för en stund. Tillbaka hem lite senare och bestämde mig för att ta en prommis i Fornuddsparken medan jag väntade på att klockan skulle "bli dags" att möta upp lilla mamma som skulle komma på besök.

Väl på plats, skippade jag själva parken och gick vidare ner mot Drevviken istället, med förhoppningen att Elsa och Drama skulle få en chans att stoppa ner fötterna i böljan den blå. Det visade sig gå ganska fort att hitta en lämplig plats och innan jag hann blinka, var fröken Fis redan i full färd med att plumsa, plaska, dyka mm, mm!!!! Elsa nöjde sig med att kyla ner lilla magen lite, vilket faktiskt passade väldigt bra, då tiden var något knapp.

Efter en sisådär tio minuter, tyckte jag att det var dags att röra sig tillbaka till bilen. Det tyckte inte Drama!!!! Jag kan sätta mitt huvud på att hon vägrade att titta åt mitt och Elsas håll med flit, den jäkeln! Nädå, hon badade på i fuller fröjd, och när jag försökte lura i henne att en sten var en boll, kom hon upp, checkade av blixtsnabbt och var tillbaka i vattnet på nolltid...

Efter ytterligare tio minuter, hade jag sjunkit så lågt att jag började fråga förbipasserande om någon av dom möjligen hade en boll eller liknande med sig, som jag kunde få låna högst kortfristigt. Men inte då! En dam med en hund av okänd ras, gick förbi tre gånger och undrade om vi skulle använda hennes hund som "lockbete". Det kändes dock inget vidare eftersom det, för det första, var en tik, för det andra, den kröp ihop i hukande ställning och, för det tredje, såg ut som den övervägde att äta upp både Elsa och Drama....

Till sist behagade i alla fall Loch Ness slänga en blick åt vårt håll, varpå Elsa och jag sprang som galningar därifrån - och se på f-n! Då tryckte vi antagligen på en annan lekknapp, för då kom hon minsann jagande i full karutta! Dygnsur, lite dyig och fullkomligt sjövild, eftersom hon kände sig sval och behaglig!!!!!

Emil i Lönneberga´s mamma skrev i sin dagbok: Gud hjälpe mig för den gossen. Själv skriver jag: Gud hjälpe mig för den hunden! =)

Dagbok för helgen som gått

Onsdag: Startade morgonen med att kvista till Gustavsberg och hämta sponsoringgrejer från Purina (via Ullis och Stefan). Blev vådligt trevligt mottagen av Ulla och Anna i butiken, fick bärhjälp med grejerna och avskedskram då vi fräste hem igen. :)

Därefter jobb + jobb = JÄTTEMYCKET JOBB


Torsdag: Efter en jobbnatt med skrämmande lite sömn, hann jag i fyra timmar, och pussade fort, fort på sambo och hundar. Hann även med en brunch´tillsammans med Björn....Den här helgen har känts liiiite hotellbetonad...........så brunchen passade fint!

Efter detta fort jag tillbaka till jobbet och kom hem sent samma kväll.


Fredag: Jaha, vad ska man säga?! Jobbade hela dagen, men hann ta en öl på uteplatsen och äta goda hamburgare innan jag tuppade av för natten. Minns i alla fall att Björn var med! =)Uteplatsen. Längtar efter att få tid att plantera blommor!Balla brudar glor på grannens katt.........medan rar sambo försöker verka galen. Suck!


Lördag: Vaknade till strålande sol och underbart vår/sommarväder. Rottisdag med Östra LO stod först på schemat! Vi packade ihop oss och for ut till Ekerö, där vi möttes upp med Lina Ohlson. Alldeles strax efter dök det upp x antal barn och barnbarn till Lina, som genast tog itu med spårläggning. Björn och jag skenade iväg hur långt som helst, kändes det som, och la två ängsspår till E och D.

Så småningom fylldes det på med en valp, med vidhängande husse, från Uppsala, Ingela/Trolla med släkt samt Mats med sina två Türinge-hundar.

Vi hade en underbar dag i solen och det blev en hel del gjort med våra hundar.Drama och jag ger oss iväg ut i spåret. Kändes lite svajigt eftersom vårt spår låg granne med en sportflygklubb. Vore inte ett dugg förvånad om jag hade fått ett litet flygplan i skallen........ eller varför inte denna lilla helikopter?!Är såååå glad att jag fick denna stilstudie på entusiastisk sambo och Elsa! Man skulle kunna tro att dom är ute på löprunda, men icke sa Nicke! Dom gör ett jättefint spår, men det syns ju inte riktigt här. Har många fler foton, men jag tycker att detta är skitroligt!

Träningsdag slut = mysig kväll/natt på jobbet!


Söndag: Slutade jobba kl 11.00 och blev hämtad av Björn och tjejerna. Vi pep iväg ut till Drottningholms Slott och tog oss en härlig promenad tillsammans med medhavd picknick. Himla mysigt, även om jag känner mig lite sliten efter allt jobbande.

Inleder med denna bildserie på en lycklig rottisägare:Nej Drama, du ska sitta! Kolla in Elsas flin....Nu sitter visserligen båda hundarna, men Elsa flinar fortfarande och jag ser lätt irriterad ut....Sååååå..... Lite ofokuserade, men ändå!Undrar just om CG och Silvia sitter bakom en gardin och gapskrattar.

Efter denna kraftmätning vandrade vi vidare genom den fantastiska parken och kom så småningom till Kina Slott.Jag kan riktigt se Gustav III och hans gelikar spatsera runt sin "sommarstuga" och vara lösa och lediga från det strama hovlivet. Vi var, å andra sidan, desto mer strama under denna promenad, då hela parken kryllade av folk och fä. Mycket turister var det, som tittade misstänksamt på våra "hemska" rottweilers. Ska jag vara lite allvarlig, som omväxling, så märktes det tydligt att rasen inte betraktas lika rosenrött världen över. Det är verkligen beklagligt, när vi vet vilka underbara hundar det är.Här har vi hunnit käka lite sallad och nu är det dags för hundmys.Gårdvarens When I kiss the Teacher.Keeponix Drama.På vägen hem tog vi färjan mellan Ekerö och Slagsta.Och väl hemma igen, på södersidan, letade vi reda på en  riktigt härlig äng, där bruttorna kunde leka av sig det stela hovlivet för den här gången! Lite suddig bild, men den säger det mesta!The Syster Ysters on the road!

Nu har vi landat hemma efter en lååååång helg. Grillen står på och tjejerna verkar ganska trötta. Nu är det inte många veckor kvar till sommarlov, Dalarna, hundvalp och sommarjobb! Längtar!