Vilken SNABB vecka!

Det känns som om denna vecka har skenat fram i rekordfart. Det har varit mycket på jobbet, mycket inför årsmötet på söndag, mycket hundar och mycket familj - och mycket skratt (främst på jobbet, faktiskt). Arbetsmässigt har det var, näst intill, osannolikt rörigt, men också väldigt roligt och trevligt. Har några jobbarkompisar, som jag uppskattar sjukt mycket, samt är omgiven av en himla barn mest hela tiden - och båda delarna gör dagarna händelsrika och fartfyllda.

Har suttit och pluggat med två underbara tonårsgrabbar, under trevligt samspråk, och kommit på mig själv med hur lyckligt lottad jag är, som har så fina "barn" - båda egna och inlånade! <3

Hundmässigt så har veckan liksom bara flutit på i "total harmoni", om man nu lyckas bortse ifrån att Drama och Xtra startar varje morgon med en uppfriskande brottningsmatch runtom i lägenheten. Jag har lyckats få till långa och bra prommisar innan jobbet eller på luncherna, har tagit en urmysig långpromenad en sen kväll, tillsammans med sambon och fått sällskap av en kollega som har förälskat sig i Elsa.Elsa och Caroline tar en lunchpromenad tillsammans med mig och Drama.

Ikväll har jag dessutom tränat "ett varv" med Drama i Älvsjögaraget, påhejad av Ingela. Jag började med att lägga ett hårt spår, vilket kändes, minst sagt, vanskligt redan från början. Har liksom inte spårat på ett tag och ta upp den karriären på ett asfaltsgolv på en ganska rörig parkering, var naturligtvis inte alldeles lyckat. Visserligen spårade fröken Fis bitvis och hittade, på ren tur tror jag, fyra av sex apporter - men bra gick det inte.

Däremot gick lydnadsträningen alldeles utmärkt, så det var i alla fall viss utdelning. Drama känns väldigt spänstig och "på hugget" just nu och det är jätteroligt att träna med henne!

Efter att ha frusit "häcken av oss" ett lagom långt tag, skippade vi det seriösa och drog till McDonalds och fikade. Det var varmt och skönt och lagom ansträngande.....

Imorgon ska vi fira av Micke, som ska ägna sig åt annat ett tag, och det innebär ett varv till stan på kvällen. Eftersom jag ska jobba ett 12-timmarspass på lördagen, får det bli bilen. Ska hursomhelst bli jätteroligt!

Och på söndag "smäller det"! Ja, jo, kanske inte bomber och granater direkt, med fuller väl så är det dags för Östra LO:s årsmöte. Det är då jag får domen, för att uttrycka sig lite DRAMAtiskt, huruvida jag får sitta kvar som ordförande ytterligare ett år, eller om dom har fått nog av mig. We´ll see, we´ll see......

Syns och hörs!

Vilken mysig och hundig helg!

Det här var första helgen på länge som jag hade möjlighet att ägna två lediga dagar åt att sova, umgås och träna hund! Så jäkla trevligt har det varit!!!

Igår sov vi ut ganska ordentligt och sen packade vi in hela hydet i bilen och for iväg till F18. Där hade vi bestämt träff med Marie, Peggan och Tee och, med på köpet, fick vi även Lotta och Hector. Tog en ganska lång/långsam prommis tillsammans, och det var oerhört nyttigt för lilla Spret (= Drama) att gå tillsammans med andra, utan att bete sig! Efter lite "koncentrationsproblem" i början, hamnade alla celler på rätt ställe och vi kunde både gå fot och träna lydnad, rent allmänt utan stök och bök. Elsa, Peg och Hector hör ju till samma släkt och dom tofflade runt i allsköns ro tillsammans. Måste ju ändå säga att det är fascinerande att dom kan umgås år ut och år in utan att någonsin fräsa ifrån.....

     
   

Lotta, Peg och Hector väntar med Tee kör budföring. Björn och bruttorna. Peggan kutar järnet mot matte! Ordning och reda - Tee laddar för budföring och häääär kooommmer hon!

Efter flera sköna timmar på flygfältet och ett kort, men puttrigt samtal med Soti-matte Irene, landade vi hos Marie. Till skenet av tända ljus, satte vi oss runt den fantastiska köksön och gladde oss åt att Marie har fått rinnande vatten i köket - efter endast fyra års väntan!!!!Medan Marie stökade runt och fixade en urgod lunch/middag, myste sambon i soffan och jag knåpade med Östra´s verksamhetsberättelse mm. Kära Fanny (grisen) bevakade sitt revir med perfekt säkerhet och höll både Björn, Elsa och Drama i schack. =)Detta är ingen man muckar med....Här är damerna mest upprörda över att vara på "fel sida" om gallret........men här har Drama fått syn på Fanny. Senast fröken Fis "sprang ihop" med denna kraftiga dam, tänkte lilla fröken äta upp värdinnan. Nu märktes det tydligt att förståndet och en viss lydnad har fastnat i skallen, för hon nöjde sig med att titta. Bra!!! Elsa har ju bott med Fanny ibland, så hon höjde inte ens ett ögonbryn.Här sitter farmor och väntar på att jag ska komma in och sätta mig vid datorn....Men man får ju ändå lov och säga att farmor är ganska fräsch med tanke på åldern! =))))Och så bara måste jag lägga in en bild på Lillens fantastiska fartygslampa.

Det som gladde mig mest denna dag, var egentligen att Drama uppförde sig som den vänliga och rara lilla människa som hon är. Tikarna har inte träffats så nära på ett rejält tag och jag var inte alls säker på att prinsessan skulle bete sig, så att säga. Och med tanke på hennes gymnastiska färdigheter, så kände jag en viss tvekan inför kompostgaller, jämngammal Tee och gris. Men hon var from som en liten, oskyldig ängel (vem trodde det, liksom), och så småningom hade hon makat lite, lite på kompostgallret för att kunna ligga på övervåningen - men precis ovanför trappan. Vem kan låta bli att älska en sån´???? Elsa, den matronan, intog Peggan plats i bästa sängen och med utsikt över trappa och kök!

Idag är det söndag, förstås, och jag har fått möjlighet att köra sök med ett gäng - bl a med Anita och Lotta från styrelsen. Vi slog läger i ett jättefint naturområde vid Görvälns slott och solen strålade och värmde. Helt ljuvligt! Anita och jag började med markeringsövningar med både Aquila och Drama, samt kontaktövningar med liten Acke. Alla tre jobbade kanonbra och jag tror att vi var lika nöjda, jag och Anita.

     

Anita och hennes urtrevliga kollega Kia, hela gänget samlat för en fikapaus och så lilla Acke-man med matte.

Ja, som ni förstår, så fikade vi lite "mitt på" och sen var det dags för Aquila. Hon är ju nybörjare inom söket, men gjorde ett jättefint jobb!

  

På väg ut till figgen och sen, snyggt och prydligt, tillbaka till Anita med rullen.

Efter det så var det "time" för Drama att äntra banan. Eftersom allt går så sjukt snabbt hela tiden, så tenderar det att bli lite slarvigt ibland. Men idag var hon så duktig att jag tror att jag växte ungefär en meter! Hon jobbade superfokuserat - ut till figgen, in med rullen (hela vägen, som omväxling) och fina påvis. Jag är verkligen så himla nöjd - och lite stolt också, om jag ska vara ärlig. Det blir alltid tydligt när man tränar med "nya" personer, eftersom folk inte är vana att se en döv hund. Återigen förvånade hon omgivningen och det gör mig lite "mallig", om ni förstår vad jag menar.Fokus.

Som en sista bonus hann jag se Lotta och Yankee göra ett skick och det var kul att hinna med. Snacka om rak motsats till min pyttelilla fröken..... ;)

  

Lotta och Yankee i aktion!

Elsa och husse har varit ute på långpromenad i det härliga vintervädret och nu knoppar hela familjen, utom jag. Tänk, att jag tycker att det finns få saker som gör mig så harmonisk som när hundarna är trötta och nöjda. Och jag är så tillfreds med helgens aktiviteter och tjejernas trevliga uppförande. Alldeles speciellt med liten D, eftersom det finns mycket humör bakom den väna fasaden och vi, hela tiden, lever med tanken om hon kan åldras tillsammans med oss eller inte. Men för varje år som går, utan fadäser, mognar hon och chanserna ökar för varje år som går.

Nåväl, tack till alla som har förgyllt min/vår helg! Hoppas att er vecka blir bra!

Härlig dag med hundar och ungar!

Startade morgonen med ett blixtinhopp på jobbet. Fräste sen iväg och plockade upp Sofia och Xtra för lydnadsträning på Lidl:s parkering. Det är jätteroligt att dottern är med hund och det är underbart att ha ett gemensamt intresse. Vi gillar visserligen att umgås i familjen, rent allmänt, men det blir liksom Xtra roligt, om man så säger......

           
 

Xtra och Sofia tränar inkallning och läggande och lattjar rent allmänt.

Fröken D gjorde entré därefter, under stor dramatik och mycket glädje! Lika avvägd som alltid, tog det en stund innan vi enades om i vilken takt fotgåendet skulle ske, men efter en stund hittade vi en lagom nivå. Tror, f ö, att just "lagom" är det värsta ord som Drama vet! :)Laddad Drama in action.Tänk att möta dessa ögon så fort man sänker blicken.Belöning.Har ju blivit rådd av både den ena och den andra, att använda stora gester..... Dramaten nästa!Vi tränar "stanna". Ser ni kongen som far iväg?Kommandot "ligg".......och "sitt".Beröm........och kärlek!

Sist ut denna dag, var en sprudlande glad Elsa! Dottern fotade som sjutton, men dessvärre har hon, precis som jag, ny kamera och varken hon eller jag har råkoll på hur allt funkar. Från att ha tagit en massa bilder landade det i ungefär en som är värd att lägga upp.En väldigt suddig Elsa, men det är inget fel på förväntningarna.Underbar full-rulle-bild på Elsa. Så synd att den blev så suddig....

Mycket nöjd med förmiddagen, racade jag tillbaka till jobbet, där jag sladdade in på ett möte och bl a gladde skolans rektor och min högsta chef, med min uppenbarelse i jogginbrallor och lös och ledig collegetröja! Ursäktade mig med att jag på väg till skridskobanan med barnen på fritids och det verkade funka....

Vilket var precis som det var också - in real life! Mötte upp glada kollegan och 16 rara 8-åringar och traskade till Trollbäckens IP för lite isdans. Man kan ju tycka att 16 barn rimligen borde kunna roa sig själva på isen, men se, icke! Medan jag försökte fika med kollegan, hann väl ungefär 10 st undra när jag skulle komma ut på isen - och till sist fanns det ingen ursäkt längre. Att allt tjat landade på mig, beror på att kollegan inte kan (?)  åka skridskor - så tro inte att jag vill förhäva mig själv.

Jag vet inte hur mycket skridskor ni åker, sådär rent allmänt, men är det någon, mer än jag, som slås av hur hal isen är varje gång man börjar åka?! Med 16 ungar som sladdar, leker, ramlar och far, kan jag lova att den är ännu halare!!!! Men jag överlevde även denna gång, så jag ska inte klaga.

Nu är det stilla kväll hemma hos Törnqvist. Sambon är och träffar kollegor, telningarna är hos pappa och brudarna sover. Imorgon ska vi träna lite med Marie, för att sen jobba lite inför Östra LO:s årsmöte. Söndag ska jag sooooova!!!!