Uppletande och tjejmiddag...

Efter ytterligare en "slitsam" dag på jobbet, for jag ut mot Tungelsta för lite träning. Tänkte först lägga spår, men bestämde mig sen för lite annat smått och gott. Började med "ringträning" inför kommande utställning. Drama är väldigt följsam och springer så tjusigt så - utan passgång!!! Tack och lov! Storasyster Elsa har ju en fablesse för just den gångarten, och det gör matte halvt svimfärdig av nervositet där det är utställningsdags....

I övrigt tycker jag att hon ställer upp sig riktigt bra, utan en massa krånglande. Men vad göra med dessa bakben???!!! Kan det möjligen finnas en känguru insmugen någonstans i linjerna..?! Att tejpa öronen är ju inget större problem, men kan man verkligen göra detsamma med bakbenen - och i så fall hur? Gerard hade ju diverse åsikter om ögon mm, men han måtte ha missat bakdelen!!!! Ser framför mig hur fröken Fis laddar järnet och tar ett skutt ut ur ringen, just som domaren ska titta på tänderna! :))))

Well, well - sen var det i alla fall dags för uppletande. Elsa for, som skjuten ur en kanon, ut i rutan och hämtade in det ena föremålet efter det andra! Fyra skick blev det, på raken, och det är nog nästan rekord för henne. Mycket bra jobbat! Drama studsade glatt ut i rutan, jobbade jättefint, hittade en leksak, sprang mot mig och..... Du kan inte ta mig, du kan inte ta mig!!!!! Och det har hon ju rätt i... Men vi nötte vidare och fick väl i alla fall några skick som var hyfsade. Kan säga att hennes bristande hörsel bekymrar mig mindre än hennes totala flängryck i rutan. Knäppkänga!

Efter det körde jag en platsliggning. Elsa är tvärsäker på det och en utmärkt hund att ha med så det är valpträning på gång. Det resulterade alltså i att även lilla D låg som berget, trots att jag vandrade runt, gick fram och berömde, gav mig iväg igen osv. Vi tränade även inkallning, där jag försöker lära Drama ett tecken för "hit". Visst är det fördröjning innan hon kommer och det sitter inte som en smäck, men det är bara en tidsfråga innan hon lär sig. Jag är jättenöjd med båda tjejernas insatser!

Då vi kämpat på ganska länge, var det hög tid att åka till stallet och möta upp hästägare Kerstin, hennes syrra med dotter samt Britt-Marie (som också har häst i stallet). Ja, och så Kerstins 3 hundar förstås - 2 st hovawart och 1 st springer spaniel. När hästarna var intagna och ompysslade, klämde alla dessa människor och hundar in oss i Kerstins urgulliga lilla hus, serverades kaffe och äppelpaj framför brasan för att ytterligare lite senare bli bjudna på en jättegod middag, bestående av lax och potatis.Tack snälla Kerstin, för en trevlig em/kväll!!!!!

Just det, jag pratade med Barbro Börjesson om Dramas hörsel idag! Hon sa, att med en döv hund, så får man "på köpet" oftast en väldigt följsam hund och i övrigt tyckte hon att det lät som om jag jobbar på bra med henne. Det var roligt att höra och jag fick gärna återkomma vid nya funderingar. Det är jag tacksam för - alla goda råd är viktiga!

Imorgon är det nyårsafton - undrar just vad fröken D anser om raketer?!Hujedamej, vad det var kämpigt att börja jobba....

Hade arbetstid mellan 10.00 och 16.00 idag. Det är ju en helt ok tid, efter x antal dagars ledighet, tycker jag. Fm började dock med att kollegan Micke ringde och sa, att jag inte behövde stressa dit, eftersom det var fasligt lugnt på barnfronten. Sagt och gjort, alltså gick jag en ännu längre runda med bruttorna, än vad som redan var planerat.

Kom till jobbet lagom för att hinna äta lunch med den ynka barnförsamlingen och jobbarkompisarna. Jättetrevligt, för övrigt. Därefter dracks det lite kaffe och klockan 12.15 gick jag hem igen!!!! Såhär skulle alla arbetsdagar vara, eller hur?! Att orsaken sen är att föräldrar har anmält sina barn till fritids och vi har lagt vårt schema utefter det, och att telningarna sen är hemma istället, får vi väl överse med - även om det är en synnerligen märklig respekt för andra människors arbete......

Nåväl, solen strålade och hundträning lockade något alldeles förskräckligt. Nu skulle här tränas lydnad, spåras, sökas, köras uppletande mm, mm! Glad i hågen messade jag Emma - som jobbade....Jädrans! I rask takt avverkade jag, mer eller mindre, alla träningskompisar - och inte en kotte kunde!!!! Vilken himla otur! :( Det skulle jobbas, åkas till systrar, handlas på rea och allt möjligt annat. Anna hade visserligen hela dagen fullbokad med en massa roliga aktiviteter, men Flen kändes liiite avlägset - även om det lockade!

Men bra karl reder sig själv, som det heter, så jag pep iväg till Stockholm Södra och tränade lydnad. Drama hade blivit väldigt dammig, så vi backade bandet rejält. Satte på henne en lina för att kunna "håva in" vid behov och sen tränade vi kontakt, sitt, ligg, stanna kvar och inkallning. Det absolut mest imponerande var att hon inte brydde sig ett dugg om dom andra som tränade runt om, utan var helt fokuserad på mig! Hon är verkligen helt underbar!!!

Elsa, som för stunden känns som om hon är 2 år, var superladdad! Vi körde fotgående, som gick jättebra, även om hon gick för långt fram (men hellre det än för långt bak), läggande, fjärren och inkallning med ställande. Hon var så skitduktig att det var en ren fröjd att se henne!

Efter detta fräste vi förbi djuraffären och inhandlade varsin tjurmuskel, klippte klor och tejpade öron  (Drama ska ju på utställning, gu´bevars) och nu vilar friden över hemmet.

Imorgon måste jag jobba mellan 07.00-10.00.... Vet faktiskt inte hur jag ska orka!? Men efter det, så ska jag ut och spåra och köra uppletande, för att avsluta med fika eller middag hos min hästägare Kerstin. Det ska bli urmysigt, för vi har inte hunnit ses ordentligt på ungefär 1000 år eller nåt´.......

God fortsättning!

Vi har haft ett antal underbara vinterdagar här på landet! Kanske lite vääääl kallt! Ca -20 grader - vad säger ni om det, Stockholmare???!!!

Jag har lagt ner mycket tid på att fundera på hur vi ska kunna ha lilla Drama lös och komma på någon form av inkallning, även i framtiden. Tanken är förstås att få henne att alltid "fråga om lov" innan det bär iväg i olika riktningar, men det är naturligtvis inte helt lätt. Men nu när det är snö, kan man vara lite mer förberedd..... Man ser ju ev djurspår klart och tydligt, och hinner följdaktligen med att stoppa henne, innan intresset blir för stort. Hittills har det fungerat utmärkt, eftersom lilltösen är himlans följsam!Drama och Elsa nere vid sjön.Här tuggar lillpluttan på sitt julben!


Elsa har "gått i barndom" och far omkring som ett skållat troll i snön! Sen sovs det vääääldigt gott framför brasan på kvällen!Elsa på stranden!Som sagt, det sovs väääldigt gott!!!!!

Igår åkte mina stackars barn hem, för idag fraktas vidare till Thailand på en tvåveckorssemester med lilla pappsen. Dagens barn har det inte lätt, vill jag påstå! För egen del, är jag så blygsam att jag nöjer mig med att träffa Emma och Jeanette i veckan, för att spåra... :)))) Det var verkligen jättelänge sen vi sågs och det ska bli väldans roligt att ses!

Och lite julklappar har jag också fått - jättefina dessutom! Bl a dessa vantar:Skratta lagom! Detta par vantar har sonen virkat för helt "egen maskin! Jag hoppas innerligt att det renderar honom ett MVG....Sist men inte minst, min virkande son i ett härligt snölandskap! Vi ses snart, allihop!