Så jädrans rolig språträning!

Nu är det sportlov i Stockholm med omnejd, vilket betyder sportlovsschema och annorlunda arbetstider för mig!! Det är härligt, kort sagt! Efter jobbet idag, stack Björn och jag iväg till Norrby med alla bruttorna för att spåra. Har säkert sagt det förut, men det är ett gulligt, litet ställe fullt med bra spårvägar, som snirklar och ringlar sig fram i området.

Vi startade bakifrån och började med att lägga Dramas spår. Som en liten anekdot, kan nämnas att där tydligen bor en man som inte gillar hundar, så först började hanmed att skjuta typ ettöres-smällare, medan jag lade spåret. När jag passerade hans tomt, stod där en vådlig skylt, som meddelade att alla hundskitar filmades och sedemera skulle hamna i vederbörandes brevlådor..... En så´n granne som alla vill ha!

Därefter kilade jag iväg och lade Elsas spår, för att sluta med Xtras en bit längre fram på vägen. Efter att ha lagt spåret (vilket innehöll hennes livs första spårpinnar), var det dags att gå det, och det är verkligen sjukt roligt att spåra med liten terrier! Idag började hon pipa, så fort hon kom ut ur bilen och ville liksom bara komma igång.Men det var ju detta med den f-e spårlinan!!!! Jag fattar inte hur det kan trassla till sig varendaste gång, trots att det är jag själv som lindar ihop den och gör det rätt (men det är nog en liten fingervisning om mitt liv)...Xtra undrar förstås när den däringa dagmatten är färdig.

Men efter lite fula och väl valda ord, kom vi iväg - med käre sambon i släptåg, som fotograf! Oh, no!!!Hon spårar som en liten tok, underbara, lilla Xtra!Första apporten hittad - men den var konstig och inte särskilt rolig.Men en belöning sitter ju alltid fint, oavsett vad.....

Sammantaget så spårade nog lilla X ca 500 m och hittade på apporter och slut utan problem! Det är en riktigt duktig hund, Sofias lilla prinsessa.

Husse skulle spåra med Elsa, som minsann inte tänkte gå en meter så länge matte stod kvar vid starten. En något högröd sambo, väste att det vore bra om jag försvann (så kärleksfullt sagt, förresten) och då kändes det bäst att lyda hans råd. Men jag körde så sakta runt kurvan, att jag minsann hann se att allt såg lysande ut! ;)

I väntan på.....

      

.....ekipaget, hann jag fota en gullig busskur och en vacker, gammal stolpe till en hage.

Men till sist så dök dom upp, raringarna!Mycket bra spårat, Elsa!!!!Belöning och mys med husse!Björn är tacksam att Elsa har hjälpt honom runt spåret... =)

  

Bästa belöningen är nog matte, som står därborta! Suddig, men ljuvlig bild.

Till sist var det då Dramas tur, och jag hyste inga enorma förhoppningar. Sista tidens (eller nya tiden kanske, eftersom vi just börjat efter vintern) har ju inte gått sådär ypperligt bra. Ganska ofokuserat och slarvigt, med en och annan riktig ljusglimt.Hur tror ni själva att det går att jobba med fröken Raketbas?! Kolla in svansen...Eller varför inte denna fantastiska och samlade väg till spårstarten?! Här kände jag mig ungefär som en av alla tecknade seriefigurer, som sliter och river sitt hår i förtvivlan. Ser t ex en scen ur Ferdinand på julafton, där matadoren sliter av sig håret, framför mig....

Men, se på fan! Drama gjorde ett av sitt livs bästa spår någonsin, och jag höll på att smälla av!!!! Det tog låååång tid - hon dammsög nästan varendaste litet gruskorn, vände tillbaka, rättade sig själv - och bajsade inte vid arga grannens tomt!!!! Jag var stum av förvåning.

Kom tillbaka till sambon och gänget, med leendet vid öronen någonstans. Så synd att batterierna i kameran nästan tog slut just då och så synd att Björn inte är en mästerfotograf....Det lilla svarta ni skymtar längst ner, är såklart Drama... =)))))

En underbar eftermiddag och kväll, som bl a består av tre hundar som sover så det knakar! Så vill man ha det. <3
 

Sökträning i iskyla och strålande sol.

Idag gick det äntligen att få till lite sökträning igen - för mig alltså - dom andra är så flitiga varje helg, så. Det var underbart vackert väder och svinkallt, men inte stoppar det hundfolk, inte.... Kia, Anita, Lotta och jag huttrade lite medan vi planerade träningsupplägg, och sen körde vi igång med markeringsövningar.

Det gick alldeles utmärkt för samtliga hundar och då var det bara att traska vidare upp till rutan. Det gick jättebra och det var verkligen roligt att se Yankee och golden-Elsa, som gjorde fina framsteg just idag.

I halvlek var vi tvungna att värma oss med kaffe och en macka, och jag hade allvarliga planer på att stoppa ner fötterna i termosen, för att tina upp tårna! Men efter en stund i solen, som faktiskt värmer såhär års, blev vi alla så glada, för plötsligt dök tårna upp igen i våra skor, efter att ha varit fullständigt borta en längre tid. :)

Efter fikat var det time för Drama och nu är hon sådär överrolig igen!!!! Pust! Återigen är man ute med det där ystra fölet som inte är alldeles lätt att tygla. Det liksom spritter och hoppar och spretar och det känns som om hon är ca 3 dm kort och två meter hög... Efter lite styrselövning i fotposition, hjälpte Anita till med två markeringsövningar - därefter var det skogen som gällde. Allt gick förstås i ca 790 blås, men hon jobbade verkligen jättefint, hade med sig rullen hela vägen in och inget strul med att dra iväg åt något annat håll eller så. Det är solklart att en och annan enkrona har ramlat ner under dom gångna åren, trots att man undrar när man ser henne nu. Nu är det benkastarlek i vardagsrummet som står på schemat.....

Elsa var spänstig som få när det var hennes tur och hur laddad som helst - och ganska ofokuserad om sanning ska fram. Hon är så himla gullig, när hon är på det humöret! Första skicket sprang hon inte hela vägen ut - först - och andra skicket sprang hon, å andra sidan, långt som sjutton. Hur som haver, så hittade hon sina figgar, kom in med rullen och hade hur kul som helst! Till sist fick hon en flyende och, på det hela taget, var allt mycket lyckat!

Lilla Xtra har varit med dottern på inträdesprov för tävlingslydnadskurs. Trots en miss i fotgåendet, visade dom upp en fin lydnad och kom med på kursen! Nu ska här tränas!!!!

Jag känner mig verkligen tillfreds med den gångna veckan, för det har hunnits med en hel del hundträning och det genererar nöjda hundar. Det gillar jag!

Trevlig helg, allihop!

Årets första spår avklarat!

Eftersom jag kände mig så oförskämt pigg imorse, och det är dags att trava till jobbet imorgon igen, blev jag sugen på att verkligen njuta av dagen och göra något kul med brudarna. Efter lite fundering, bestämde jag mig för Norrby - som har många små, bra vägar att spåra på.

Började med att lägga ett rejält långt till Drama och ett något kortare till Elsa. Därefter körde vi en vild och glad rastning medan spåren "låg till sig". Innan det var dags för the big girls, gjorde jag ett litet fjuttespår till Xtra, eftersom hon knappt har spårat förr och dessutom är ganska liten fortfarande.

Guuu, vad löjligt av mig, kan man bara konstatera. Xtra klarade av det på nolltid och såg ut att undra vad sjutton det tog slut så fort för... Och det kan man ju undra!

Drama spårade riktigt bra och riktigt noggrant! På slutet var hon till och med lite trött, men det är ju inte så märkligt - spårkonditionen är väl inte på topp, om man så säger. Jag är mycket, mycket nöjd i alla fall!

Kan egentligen nöja mig med att säga dito på Elsa, eftersom hon också jobbade kanon. Det är så roligt att börja spåra igen, man riktigt märker hur kul hundarna tycker att det är. Längtar till barmark och ljusa kvällar!

Efter detta gjorde jag bakläxan på lilla Xtra och lade ett lite längre spår, ca 400 m. Hon är så sjukt lättlärd, att jag aldrig sett på maken. Redan när hon fick på sig selen, visste hon vad som var på gång, hittade starten och pep iväg som ett litet skåll. På vägen blev hon lite distraherad av två smågrabbar som kom släpandes efter en överlycklig labradorvalp, men så fort dom hade passerat oss, körde hon ner nosen och fortsatte jobba. Det är verkligen en underbar hund, som Sofia har!

Det var tre trötta och nöjda raggsockor som kom hem. Dom bäddade ner sig i varsitt hörn på direkten och nu sovs det. Det finns nog inget mysigare efter en lyckad dag!