Ytterligare förtroende 1 år till!

Just precis vad jag fick idag på Östra LO:s årsmöte! Känns jätteroligt, nu när vi äntligen har fått in flytet med mentaltester och annat. Jag är så jäkla tacksam för alla kontakter jag har fått inom "mental-världen" under dessa 2 gångna år och för att detta krångliga, meckiga jobb flyter på så smärtfritt numera.

Jag är också väldigt glad över att styrelsen har bestått av samma tappra skara (huvudsakligen), eftersom det är stabiliteten som gör att vi kan föra arbetet framåt.

Ser fram emot år 2012 med tillförsikt tillsammans med gänget i styrelsen!

Men dra på trissor....

....vad länge sen det var sen sist! Har liksom tappat fokus på bloggen totalt under en tid, vilket känns lite vemodigt. Som ni vet, så gillar jag verkligen att blogga, eftersom jag tycker att det är ett skönt sätt att få ur sig känslor, tankar osv - även om jag nu väljer att huvudsakligen hålla mig till hunderiet. :)

Och vad har egentligen hänt sen sist, kan man undra? Egentligen inte så mycket - det har liksom bara varit livet som rullat på. Jag har varit väldigt flitig med hundträningen och tränat både rallylydnad, lydnad och spårat en hel del. Det har mestadels fungerat alldeles utmärkt, och jag är inne i ett stimm med många roliga träningskompisar! Känns verkligen kanonroligt, då det under en period var ganska glest på den fronten.

Sjuk lite till och från har jag också varit, sådär som man är den här årstiden, men inget som förändrar världsordningen precis...

När jag rannsakar mig själv, så är det nog så att jag har levt mycket i tankar under en tid. Har insett att jag faktiskt är mamma till två, mer eller mindre, vuxna barn numera, vilket naturligtvis för med sig ett helt annat liv. Det är svårt - men inte oangenämt - att vänja sig vid att plötsligt inte vara tvungen att laga middag, vara den som alltid är först hemma hos hundarna osv, osv, osv. Det öppnar ju upp en värld fylld av TID, vilket är såååå lyxigt. Plötsligt kan jag ägna mig åt jobbet på ett sätt som känns lätt ovant - utan att få hjärtinfarkt av stress på allt som ska funka på hemmaplan, jag kan åka bort några dagar om jag vill och jag får vara ute så länge jag vill på kvällarna..... :D Fantastiskt!!!!!

Det har också varit lite konfliktfyllt på jobbet under en tid, vilket har sugit en massa energi. Jag gillar inte konflikter på arbetet. Det handlar inte om feghet eller rädsla för diskussioner. Däremot så anser jag att man kan ägna sig åt sån´t med människor som man har nära sig, som familjen, dom närmaste vännerna och lite så. Där kan konflikter vara nödvändiga för att kunna "gå framåt" i relationen, men på jobbet tycker jag att man kan försöka bete sig, vara samarbetsvillig och schysst (vilket inte alls är samma sak som att "lägga sig platt"). Dessutom har vi ju ett jobb som innebär nog så mycket märkliga "möten" med olika människor, att fokus borde ligga på att hålla ihop, istället för att söndra.... Nog om detta!

Östra LO har också krävt sitt, men det känns huvudsakligen väldigt roligt. Efter två år, så känns som maskineriet rullar på hyfsat gnisselfritt och vi har hittat en bra balans mellan det privata och det ideella. Den senaste tiden har vi haft mötena på söndagseftermiddagarna, vilket har betytt att vi har kunnat träffats och träna hund tillsammans innan. Det har varit en bra lösning och det känns som om vi har kommit bort från stress för hundar, jobb, möten och lite så. Imorgon har vi årsmöte och vem vet vad det för med sig?! :)

Faktum är att jag känner ett lugn och en harmoni som jag inte har känt på länge, och det känns bra. Ser fram emot en härlig vår (när nu den dyker upp eftersom snön just har kommit). Livet är på väg in i nytt skede, helt enkelt.

Nu får det vara slut på djupdykningar - sängen kallar óch nästa inlägg får handla om det gamla vanliga. Ha det så gott, alla!Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända....

Jag älskar när det blir flyt i hundträningen - och det är precis vad det är just nu! Vi är verkligen inne i ett stimm, med bra träningskompisar, regelbundenhet och gott om tid. Me like!!!

Idag har vi kört rallylydnad "på riktigt" - med skyltar, banor, överlyckliga hundar mm, mm. Jäkligt roligt, jäkligt avspänt och jäkligt lyckat. Flitiga Bitte har naturligtvis skrivit ut skyltar och plastat in på hemmaplan, och idag kom det verkligen väl till pass. Att köpa ställ till skyltarna kostar multum och är inte alldeles lätt, men vad gjorde det idag. Det gick ju alldeles utmärkt att trycka ner dom i den lilla snö som finns - och så var saken klar (åtminstone för den här gången).Överstechef Annika bläddrar bland skyltarna och försöker hitta på en så kämpig bana som möjligt.Jaha, titta bara hur nöjd hon ser ut!

Några av momenten, som krullar till hjärnan litegrann innan man har förstått det hela.Sötnöten Xtra sitter som en liten staty medan matte kutar på...Uppenbarligen nöjd förare!Fiskar dom eller vad sjutton pysslar dom med? Näe, avslutar förstås med lek och hopsamling av koppel.... :)Min Sofia i den bleka vintersolen.Bitte och Frazer håller fint tempo in i 270 graders svängen.Den där jädrans tysksvängen är inte att leka med...Men slutet gott - allting gott!Drama och jag har samlat ihop oss för ett koncentrerat varv på banan. Får väl se hur det går?!Snygg front såvitt jag begriper.Dessa svängar........det gäller att hålla tungan rätt i mun (eller i rätt mun, kanske - vad vet jag).Nämen, vilken härlig tur - vi träffades ju igen!Nu är vi på samma nivå igen. Vad skönt!Här kommer den älskade bollen...Visst har vi roligt, matte?! Och jaaa, det har vi verkligen!En överladdad Basse går "hoppande fot" bredvid Annika.Nu händer det grejer....Det här är plättlätt och så himla kuligt!Jag kan hoppande kryp också! Charmigare hanhund får man ju leta efter... <3Sofia anmälde sig som friviillig att köra Elsa på hennes livs första rallylydnadsbana. Startklara!Mycket lek, godis, skratt och peptalk! Ser underbart ut!Ligg - i snön! Elsa som egentligen hatar när det är kallt om magen...En mycket snygg front av dotter och hund.Sofia klappar om Elsa, samtidigt som hon spanar in nästa moment. Proffsigt, tycker jag!Ah, favoriten tysk.....
....svängen! Både hund och koppel och sväng på rätt ställe. Jäkligt bra jobbat av er båda!Yeeees!!!!! Partytime!Och här gav kameran upp, men hann i alla fall få med en bild på Annika och bästa Elin!

1000 tack, tjejer, för en riktigt, riktigt rolig träningsdag. Det känns så spännande att träna något som är alldeles nytt, utan att för den skull låta påskina att man är fullärd inom brukset eller lydnaden - vilket man antagligen aldrig blir. Men det var många år sen jag ägnade mig åt något som var som en vit fläck på kartan - faktiskt söket på Marma och det är ungefär 6-7 år sen jag, Berta och Elsa var där. Då var det tappra Nina Brander som fick stå ut med mitt fågelholkansikte. Jag minns än idag att jag faktiskt inte förstod ett endaste dugg av rutor, skick, lösrullar, tomslag osv, men numera kan jag hantera det med hyfsad kontroll. Man lär alltså så länge man lever - vilket känns tryggt. :)