Hunderi och hundera, tralala!

Här sitter jag, efter en bra - om än något rörig - dag på jobbet, med en gullig sambo som fixar middag och tre nöjda hundar. Vi tittar på varandra både nu och då, Björn och jag, och konstaterar att det fungerar alldeles utmärkt med tre rottisar i hushållet! Visst krävs det engagemang, men det hade vi redan, och ett visst "pusslande", men faktum kvarstår - det går jättebra! Sen har vi tur att både Sofia och Adam är "med i matchen" och rycker in när det behövs. Speciellt Sofia, är helt otrolig, och tar med både Krut och Xtra på allehanda skojigheter.
 
  
 
   
 
Lite partytajm med plastsyrran sitter aldrig fel. Faktum är att småfisarna har grymt kul ihop. Det brottas och det jagas och det kampas så fort dom ses! Kul för Krut att ha en hyfsat jämnbördig att leka med också.
 
Jag har haft världens tur med schemat den här terminen, tycker jag själv. Alla dagar, förutom tisdagar, jobbar jag kl 8.00 - 10.00, sen har jag rast till kl 12.45, På tisdagarna börjar jag kl 11.45.... Kollegorna tror nog inte att jag är riktigt klok, som är nöjd och glad med detta, men för egen del har jag inga klagomål. "Håltimmarna" innebär att jag har gott om tid att rasta och träna hundarna, vilket i sin tur medför att kvällarna är ganska fria! Tisdagsmorgnar har jag dessutom förmånen att träna lydnad med Krut, med Anna-Karin som instruktör. Tjoflöjt!
 
Apropå lydnad, så var Sofia och jag och tränade just lydnad på Stockholm Södra i tisdags morse. Vi var ganska tidigt på plats och började med att köra Drama och Xtra.
 
Ser ni att Drama har krallat på sig och blivit en riktig rottis nu?! Jag menar, trots sin spinkiga lekamen från början... Det var väl det jag visste - man behöver inte vara färdigvuxen från början! :D
 
Vi har tränat hopp under sommaren och det sitter riktigt bra numera!
 
Är säker på att hon får stöd av mina olika, engagerade ansiktsuttryck!
 
Hon är över med god marginal och .....
 
...sitter, snyggt och prydligt, på andra sidan hindret! <3
 
Hej vad det går för liten raggsocka!
 
Bortskämd och lycklig!
 
Medan jag rastade Krut, passade Sofia på att aktivera Elsa. Faktum är, att när jag såg dessa foton (det är dottern som har fotat), så blev jag först osäker vilken hund detta var. Nog är väl Elsa i superbt fin form, trots sina 9,5 år?
 
Och inte är det något större fel på spänsten heller....
 
Godis är gott!
 
Älskar denna bild!
 
  
 
Och så var det dags för privatträning med lille SpindelTarzan. Började med lite sittövningar....

  
 
Det gick bra och ledde förstås till belöning och lek.

  

Vi körde också "ligg" och inkallning, vilket funkade fint. Krut är jättetrevlig att arbeta med och vill så gärna vara till lags. Humöret är på topp och svansen går som en liten propeller. Jag är så jäkla glad att jag får hjälp med träningen och hoppas att det leder till att jag "får till" lydnaden ordentligt! Ska dessutom gå en lydnadskurs i oktober....
 
Här har ni honom - giganten från Fjugesta, 5 månader gammal. Han är grym! <3
 
 
 
 

Det var det, det!

Då har jag haft den där lugna, rofyllda helgen - utan hundar (och visserligen sambo också) - och vilat mig helt blå! Det är naturligtvis helt sant att man inte ska stressa ihjäl sig, men det är heller ingenting jag gör. Jag är numera rätt så duktig på att prioritera, säga nej och allt det där. Men att jag mår allra bäst av en liten lagom nivå av tempo är ställt utom all rimllig tvivel tvivel!

Nu vill jag att Björn och alla jyckarna kommer hem, så att vi kan komma ut i skogarna igen! Längtar till tisdag när jag ska få hjälp med träningen av dom fyrbenta, längtar tills Krut´s lydnadskurs börjar, längtar tills vi kan köra rallylydnad igen tillsammans med Bitte, Annika och bästa dottern!

Njuter av sista ensamma soffkvällen på ett tag och imorgon är det nya tag! Tjolahopp!

Lovely day - med träning i alla dess former!

Mötte upp Emma, Anna-Karin och Peter vid Pålamalm vid 10-snåret för lite spår, fika och allmänna trevligheter. Känner inte alls Peter och Anna-Karin sen tidigare, men det blev verkligen en superdupertrevlig dag i skogen! Så roligt med nya bekantingar rent allmänt och i synnerhet då dom besitter en gedigen hundskunskap och gärna delar med sig!
 
  
 
  
 
Jag har ju fått lite diskreta frågor om hundbeståndet här hemma, sen Krut gjorde sitt intåg hos familjen Cirkus. Ni vet - är det inte mycket med tre hundar? Hur kommer ni att hinna med? Osv, osv. Efter idag så säger jag bara: HAHA! För när Anna-Karin öppnade bilen, så befann sig inte mindre än nio st hundar där, så ordentligt uppdelade i burar!!! Då insåg jag att tre st är ju rent löjligt..... Visserligen var två av dom valpar och ska alltså flytta till nya hem vad det lider, men ändock! Förresten försökte Peter muta på mig en liten rackare, men då kommer jag att vara tvungen att flytta i deras friggebod eller liknande, för där går nog gränsen för sambons tålamod.
 
Vi fördelade spårläggande och det blev Peter som lade Drama´s spår. Det blev 770 m långt med 6 apporter plus slut - dvs alldeles utmärkt. Hur jag nu vet så exakt längden på spåret? Naturligtvis med hjälp av en app på spårläggarens mobil och som, för övrigt, numera även finns på min lur! Ska bara lära mig att använda den ordentligt, sen jäklar Drama!
 
Som vanligt var det lite fikapaus i väntan på spåren....
 
 
..... och då höll liten Agnes hov såklart! Just här käkar hon människoföda, men däremellan smög sig både en och annan sten in i munnen. Så blir det med dom här "hundbarnen" - inget knot - utan man tar det som bjuds! Älskar hennes schyssta frilla förresten!
 
Drama jobbade bra i spåret, men hon fäster inte riktigt ordentligt. När det påpekas, så kan jag inte annat än att hålla med (och förbanna mig själv för att jag aldrig tror att jag ser det jag ser). Mycket goda tips och råd, för att detta ska åtgärdas - i övrigt var det helt ok. Tack för det, Peter!
 
Krut fick sig några korta spår, han med. Där handlar det ju mest om att kila iväg en kortare sträcka, lägga ett attraktivt slut och sen liksom "köra på". Först förstod han inte riktigt vad som förväntades (undrar om han är sen i sin utveckling - asg), men efter några gånger satt det nästan "som en smäck"! Jag lät honom frispåra, eftersom han hade en tendens att vänta in mig hela tiden, och det gick verkligen kanon! Han är så jäkla rar, den där lilla SpindelTarzan!
 
 
Här drar han iväg, giganten från Fjugesta!
 
 
Vänta här nu - något känns i nosen.....
 
 
Wiiheeee, matte, jag har hittat min favvoleksak!!!!
 
Jag kanske inte har så höga krav - vad vet jag - men jag är otroligt nöjd med våran SpindelTarzan! Han är så mjuk och vänlig och lycklig! Inga diskussioner, inget morrande, inga dumheter - rent allmänt. Han bara hänger med och är så jäkla glad hela tiden. Han är ljuvlig!!!
 
Innan Nöjda Gänget skildes åt för denna gång, så hade jag blivit lovad att få hjälp med lydnadsträningen av Anna-Karin och i övrigt så ska träningen tillsammans fortsätta. Emma och jag har ju liksom blivit en liten "slatt" av ett, från början, väldigt stort träningsgäng - men sen har folk flyttat, det har blivit förändring i hundflockarna mm mm - så vi är ju väldans glada när vi är fler än två! :)
 
Väl hemma, kunde jag lämna två nöjda och trötta hundar, medan sonen och Elsa (som mest hade fikat) tog en mysprommis i skogen, och dra iväg till min egen träning. Jag verkligen gillar att träna på gym, men jag blir alltid full i fniss av att iaktta en del personligheter på det nämnda stället. Igår skenade det, t ex, in en kille, som tokkörde med dom tyngsta vikterna som gick att ha. Mellan varje "station" kutade han förbi speglarna och tittade på sina muskler. Efter en halvtimme, sprang han vidare mot duschen och lämnade oss andra i lätt affekt efter den sjukt höjda stressnivån. Idag var det en ung "brutta" som klev på i någon form av "gå-maskin" i galet högt tempo, samtidigt som hon babblade oavbrutet i telefon.... Allt medan hon högljutt informerade samtliga närvarande (eftersom vi blev tvingade att lyssna på samtalet) att hon hade gått ner 4 kg, alltså från 64 till 60! Jag tittade lite på min runda mage, och konstaterade att jag ändå kände mig nöjd med att jag "har tagit tag i saken"!
 
Annars så kan jag bara berätta att dottern har fått ett andra hands-kontrakt på en etta vid Brommaplan och att jag var efterspanad medan jag var på gymmet.....
 
 
 
......av Prinsessan på Ärten! <3