Det är inget fel på farten - men ev på själva hunden!?

Tillägnar huvudsakligen detta inlägg Keeponix Drama, som förgyller vårt liv mest hela tiden. Jag ville ju ha en hund med fart och fläkt, och det saknas ingenting av den varan, inte. Däremot är hon inte riktigt klok, men det lever vi så gärna med! Maken till fartig hund får man leta efter.....

Idag vaknade vi till strålande sol och en underbar söndag - bara lösa och lediga hela dan! Träningsambitionerna gällande hundarna, kommer ju onekligen på skam mest hela tiden, eftersom vi har hamnat i denna istid, men intresset för utflykter består. Alltså packade vi en mumsig matsäck och drog iväg ut. Vi var ju inte precis ensamma, så lite träning blev det i alla fall - eftersom Drama är drygt 20 månader gammal och världens ballaste rottis. Tycker, hon ja, som Magnus och Brasse säger.... Blev mycket träning på kontakt med matte vid hundmöten, så något vettigt gjorde vi. Efter lite diskussioner enades vi om att sitta fint och bibehålla fokus opch då var vi båda nöjda - åtminstone jag!

Vi rastade vid underbart vackra Gudö å, där vi stod och hackade tänder en stund medan vi fikade och tog en macka. Elsa var mest sugen och Drama roade sig på egen hand, som vanligt.I den här familjen är vi friska och sunda - och ser ut som tokar....Elsa kan dö för en smakbit av min smörgås!Gudö å.Och så denna galning..... Jag orkar inte hålla ordning hela tiden! :)Har ni sett maken till mild sambo?!

När vi hade fikat, tyckte vi att det var en utmärkt idé att gå tillbaka hem över isen.... Say no more!Före Drama......

....och efter Drama!!!!!Elsa är ju mästare på att stå och se snygg ut...........men även hon "rockar loss" lite nu och då!

När vi kämpat oss fram en rejäl bit, så insåg vi att isen var dyngsur under all snö och man blev väldigt blöt om fötterna. Raskt bestämde vi oss för att klättra tillbaka upp till stigen, och det var ju lätt gjort i all denna snö! Men eftersom jag gärna bjuder på mig själv, så får ni se dessa bedrövliga foton i alla fall...Näe, jag gråter inte - men faaaan vad jobbigt!Ser ni den eländigt, spänstiga Dramas glada svans - på väg åt andra hållet?!Jag har tagit spjärn mot ett träd för att inte tuppa av, medan tjejerna står och ser sportiga ut!

Nåväl, efter knappt tre timmars promenad kom vi hem igen och nu har vi två fyrbenta som är helt utslagna- gäller alltså även Drama! Det är jätteskönt!!!!Så gudasöt.........och så gudasöt..........och så gudasöt..... Och dessutom den enda fyrbenta som är "vid liv" just nu!

Bjuder på ett gäng underbara bilder från dagens prommis!

Har äntligen fått hem dottern från Örebro, för första gången sen i julas! Detta med äldre barn har verkligen både sina för- och nackdelar.... Visst, man får en helt annan rörelsefrihet och kan fokusera mer på egna saker, men det känns också som om familjen luckras upp lite. Ris och ros, som med allt annat i livet.

Nu var det i alla fall vansinnigt roligt att Sofia kom hem - speciellt för Drama, som har suttit i knät på henne sen hon klev innanför dörren! I förmiddags brottade jag loss dottern, vi byltade på oss alla varma kläder vi kunde hitta och begav oss ut på sjön för en rejäl promenad. Det var jättemysigt, men jäkligt kallt, kan jag meddela.

Nöjer mig med att bjuda på dessa härliga foton av delar av familjen Cikus:Snömonstret Drama in person.Jag försöker gömma Sofias vantar........vilket är så lätt, med denna tokfia i närheten.Innan jag hinner få av vantar och annat krafs har hon redan "fångat" dom. Påminner om någon slags larv, tycker jag.Nytt försök att montera loss hunden ifråga, medan Elsa bevakar vanten som ligger i fickan. Pust!Finfina Elsa håller koll på den ystra kompisen.Som kommer här! Kontrollerat och fint.... Alltså, Anna och Maja, vad har dom egentligen i generna?!Som synes så hålls tempot uppe!Rottisar är UNDERBARA!!!!!Dottern. Skulle kunna komma direkt från Lakaträsk i Boden, med tanke på utstyrseln....Drama äääälskar sin syrra... och brorsa.... och andra syrran..... och matte och husse..... och katten... och hästarna på jobbet.... och grannen.... och grannens bekant.... och...... Hon är så helt otroligt lycklig, att man faktiskt blir avundsjuk ibland! :)Plötsligt kände sig Elsa lite gosig........och välte omkull Sofia i en snödriva för att mysa lite! :)Drama står still!Elsa avslutar det hela med en snygg markering på killarna som plogade isen längre fram.

Efter denna frostiga, men mysiga, prommis, åkte vi till Tyresö centrum för lunch och några inköp. När vi kom in bland vanliga människor, med vanliga kläder och vanliga frisyrer, insåg vi hur eländiga vi såg ut. Åt en väldigt snabb lunch och kröp sen, längs väggarna, tillbaka till bilen och åkte till Lidl en bit därifrån. Där såg alla ut som vi och det kändes mycket bättre!!!!!!

Tänk om fler dagar kunde börja som den här.

Gick upp i ottan, packade hundarna och for iväg till Emmas och Kalles nyinköpta supertrevliga hus i Länna! Rena rama Bullerbyn var det minsann och jag ser verkligen fram emot att sitta på den stora balkongen i sommar (om det nu nånsin blir sommar igen) och smutta på ett glas vitt! Fast det är klart - med Emmas och mina umgängestider passar antagligen kaffe bättre... Vi har en tendens att ses ganska tidiga mornar, nämligen!

Vi gick en jättehärlig promenad med råttorna, som bl a innehöll en rejäl vända på Drevviken, där gänget kunde röja av sig så det räckte och blev över. Affe har en hälsosam respekt för Elsa, vilket dock inte systeryster har. Efter att ha plågat storasyrran på egen hand, snackade den lilla ihop sig med en, intet ont anande, Affe och sa: Kom, så mobbar vi henne tillsammans! Okej, svarade Affe (på killars vis) och så gjorde dom det... Det slutade med att mobbningsgruppen (dvs Emma och jag) klev in och påtalade att detta inte var schysst, och så fortsatte promenaden under trivsamma former. =)Affe smyger på tjejerna, rätt så tuff till en början.Men ni ser ju att dom har råkoll...Han försöker med en undanmanöver - han tittar bortåååååt.....Men icke då! Det är bara att gilla läget och ge sig in i matchen!

När denna härliga prommis skred mot sitt slut, enades Emma och jag att verkligen ta tag i lydnaden på dessa spralliga typer och bestämde oss för att ses i gryningen redan nästföljande dag för att träna detsamma. Tyvärr vaknade jag till sans i sista sekunden och kom på att jobbet kräver att jag inställer mig tidigare imorgon. Fasen också!!!! Som sagt, vem sjutton hinner jobba när man har roliga hundar att tillbringa dagarna med?!

Och nu flög plötsligt Drama förbi på jakt efter något litet flygfä!!!!!! Alltså den hunden behöver verkligen träna - på riktigt - nu! Jag har inget emot vintern överhuvudtaget, men när man inte har tillgång till ridhus eller liknande så är det faktiskt klurigt att köra lydnad för tillfället. Och brukset känns inte högaktuellt, det är såååå svårt att valla ruta i en meter snö. =)