Underbar höstdag....

......på extrajobbet! Det är precis vad dom fyrbenta och jag har haft i helgen! Jag gick där i stallet och "skrotade" medan tjejerna lekte för fulla muggar - visserligen i leran, men ändå. När jag gick ut för att lunchfodra hästarna, möttes jag av denna fantastiska syn:

Jag tror att ni känner i hela kroppen, hur jäkla bra vi har det där, bruttisarna och jag! Eller hur? Ha det bäst, tills vi hörs igen!

Adventspyssel = mysigt.

Idag har vi varit en alldeles vanlig familj som har gjort alldeles vanliga saker. Gick upp vid 8.30 och var en mysig mamma/sambo. Dvs jag startade dagen med att baka scones till frukost. Efter denna mjukstart, släppte vi av sonen vid innebandymatchen och åkte faktiskt på en liten julklappsrunda! Oerhört otroligt är detta i min värld.... Brukar vara ganska sent ute, så det kändes väldigt ordentligt och vuxet.

Därefter fräste vi förbi mamsingen min (bara 87 år) för en fika och avlämning av nyinköpt dammsugare. Hem igen, lastade in alla 7200 kassar, tvingade sonen att rasta Elsa medan sambon cyklade med galningen.Och då blev hon såhär trött.... :S Vad sjutton står hon på brudkistan för????!!!!

Sen kom vi i alla fall till själva adventspysslet, där Elsa höll mig sällskap och myste, medan Drama plockade upp allt jag plockade ner och tvärtom. Men nu har vi det så mysigt så, och ska njuta av glögg och "peppisar" tillsammans med dom svultna stackarna i Robinson.

Julputter.

Hur ska detta sluta?

Klockan ringde runt 6-tiden och jag trodde, på fullt allvar, att jag var död. Det fick visserligen en helt annan dimension, när jag väckte tonårssonen en timme senare, men ändå...... =)

Ca 06.15 steg hundarna upp ur sina pastellfärgade sängar och 06.16 körde Drama dagens första race runt lägenheten. Puuuuuuust!!!!!! Stackars, stackars, stackars Elsa - som är lite morgontrött (alt helt normal) numera - fick kinderna utdragna nå´n decimeter eller så och bakbenen tänjdes ut så fint med hjälp av systeryster. Sonen blev uppgrävd ur sängen och katten fick sig en morgonduvning.

Så småningom tog vi oss en rejäl långprommis till plugget och bilen (som sambon parkerat vid jobbet) och det var också en upplevelse. För det första så har vi inte riktigt samma åsikt om detta med koppelpromenader - lilla D och jag. Hon tycker att vi galopperar fram - medan jag tycker att vi går tillsammans i ett behagligt tempo. Med tanke på kära uppfödare och framtida pensionatsvistelse så tränar vi mycket på "lagom" just nu.....

För det andra så tycker samma lilla D att hon är väldigt ball just nu och är helt inne på att rädda både Elsa och matte från allehanda fyrbenta som dyker upp under promenaderna. Detta är naturligtvis inte okej, och föranleder x antal , ganska hårda, diskussioner med "lilla grannen" bak i snöret.

När jag, med en kroppstemperatur på ca 350 grader och en lätt stress i kroppen, puttade in dom fyrbenta i bilen och traskade till dagens arbete, slogs jag av en insikt..... Hur i helsicke ska det då vara efter en vecka på hotell - dvs hundhotell?????? E och D ska ju vara inhysta hos Anna och Roger under min sjukhusvistelse, och jag ber nu till högre makter att det är all inclusive! Dvs, inte bara rastning, utevistelse och allmän god omvårdnad, utan även träning, träning och träning......

Ska bli spännande att se hur jag fixar hunderiet en tid framöver, men till nöds får jag väl barrikadera mig på landet tillsammans med älsklingarna!