Jobb och svampplockning.

Som säkert alla redan har förstått, så jobbar jag sjukt mycket just nu. Det är inte odelat kul, men genererar åtminstone lite pengar. Och det har absolut sina fördelar också! T ex det att man kan gå på bio på arbetstid ibland - och då kan man t ex se "Sommaren med Göran". Väldigt enkel och lättsmält, men också puttrig, svensk och ganska söt..... En annan stor fördel är, att jag kan ha med Elsa och Drama! Det är guld värt, vilket i alla fall allt hundägare förstår. Och ytterligare en stor fördel är, att jag trivs himla bra!

Elsa har, av naturliga skäl, fått vara hemma på sistone, men fröken D är med hela tiden och det funkar verkligen bättre och bättre. Igår kommenterade t o m en av tjejerna vilken skillnad det är på lilla damen, sen jag började jobba i februari. Det märks tydligt att hon börjar bli vuxen och tar sitt ansvar, även om hon, som individ, fortfarande är totalfläng!Den bredkäftade grodan sittande framför en av hagarna.Alltså du, jag har lagt min boll där!Ska du eller jag hämta den? Inte vet jag, svarar Spoi, jag har aldrig lekt med bollar förut.Äh, vad tusan, jag hämtar den väl själv då! Ni käkar ju bara hela tiden.....Efter lite hästdressyr sitter ett dopp fint - vid gårdens alldeles egna strand..... =)Och här ligger hunden, som aldrig ligger i sängen, i sängen och väntar på att matte ska komma och lägga sig någongång. Hon är faktiskt lite trött efter 12 timmar på jobbet. Och vän av ordning, ser ju att den rosa biabädden finns på plats, den också!!!!!

När vi kom hem imorse, stod sambo och Elsa startklara för en tur i svampskogen i det vackra vädret. Jätteroligt att Elsas klo äntligen börjar bli "som folk" och att hon kan hänga med familjen som hon brukar. Hon njöt i fulla drag..............och det gjorde vi med, när vi hittade alla dessa fantastiska kantareller!!!!! Det ska bli mums med smörstekta kantareller till middagen ikväll!

Dagens prövning - fånga en malle på bild!

Startade denna dag med att träna ett micropass uppletande med Sara och den omtalade Nike de Malenois..... Trodde till en början att jag aldrig skulle lyckas ta mig dit, då jag först inte kunde ta farväl av kudden och sen var tvungen att medicinera Elsas tass - men till slut så!

Naturligtvis var det väldigt kul att träffa Sara, eftersom vi inte har setts på hela sommaren! Dessutom var det väldigt kul att få träffa lilla, alerta Nike! Vilken härlig hund - jag blev alldeles frälst. Tycker faktiskt att hon påminner lite om Drama - fart och fläkt ska det vara, annars kan det kvitta!Heeeeej matte, gud vad jag gillar dig.Sitta, ska vi sitta?! Japp, det kan jag!!!!!!

Efter en rask uppdatering om vad som hänt sen sist, lyckades vi i alla fall få till en korridor och körde faktiskt uppletande med båda bruttorna. Tänkte att jag skulle hinna fota Nike lite, men det var f-n så svårt. Hon rör sig snabbt, den lilla rackaren!Men ut med grejerna i rutan då, människa!Alltså, är inte denna kvinna ovanligt långsam och omständig?Titta, så enkelt! Bara man håller 420 knyck hela tiden, så går det lätt som en plätt.....

Lilla raringen satt uppbunden och följde det hela med stort intresse. Då det blev hennes tur, jobbade hon jättefint! Jag känner mig tryggare och tryggare för varje gång vi lyckas, och kommer nu att bygga på med fler skick. Det känns som om D fattar precis vad som ska göras och verkar helt ointresserad av att göra annat än att jobba i rutan. Det lönar sig, helt uppenbart, att streta på! =)Blir det aldrig min tur?

Efter detta lyckade (om än något korta) träningspass, var vi väl värda en latte och varsin bulle, som Sara så generöst bjöd på. Och så hann vi ju bubbla en stund till, tack och lov! Därefter bar det av till jobbet och det kändes faktiskt helt ok!

Stockholm i mitt hjärta......

Herre jösses, en hel dag ledig tillsammans med Björn - det är nästan att man blir lite nervös!! Tillbringar ju huvuddelen av min vakna tid på något jobb för tillfället och har ganska taskig uppfattning om hur man umgås med folk utanför arbetet....

Hur som haver, så bestämde vi oss för att ta en tur in till Söder, ta en öl i solen och sen traska vidare till Hälsans Hus, där jag hade ett presentkort på buffé för två, att lösa ut. Jordens mest bortskämda hund, dvs Drama, fick förstås följa med, medan Elsa fick stanna hemma med brorsan, pga klon. 

Alltså, detta klobrott är nog bland det struligaste jag har varit med om i skador på hund. Det har gått evigheter sen operationen och pulpan är fortfarande, i princip, vidöppen. Hon har krage, strumpa, lindor och fan och hans moster, men det verkar hopplöst att få någon knorr på eländet. Om hon inte själv lyckas trycka ihop kragen och slicka, så är Drama högst behjälplig..... Nu är hundarna i olika delar av lägenheten när dom är ensamma, men inte sjutton vet jag om det hjälper heller. Idag hade E lyckats att tvätta hål på hela strumpan - trots krage. Suck! Jag tror faktiskt att det lutar åt att inhandla en munkorg......

Nåväl, vi anlitade i alla fall kommunala medel och åkte in till Södermalm. Drama är urduktig att ha med på bussar och tunnelbanor, och tar det med samma ro som allt annat i livet. Jätteskönt!Kommer bussen någon gång eller ska man behöva vänta hela dan......?!Husse och Drama står på Gullmarsplan och väntar på tunnelbannan. På andra perrongen passerar två rottisar som lilla systeryster har fått syn på. =)

Vi hoppade av vid Skanstull och flanerade, i sakta mak, bort mot Folkungagatan och Fjällgatan. Mycket människor och mycket hundar i rörelse, men bruttan skötte sig fint hela tiden. Då vi slog oss ner och tog en öl, lade hon sig brevid och höll koll på läget - eller nja - höll koll på alla löv som passerade!Så småningom närmade vi oss Söders Höjder och det går ju inte att säga annat än att Stockholm är fantastiskt på sina håll och kanter. Det är otroligt att dessa små oaser finns, trots att stan numera är ganska stor, eller hur?!På väg upp till Stigbergsgatan, tar Drama och jag oss en svängom.....

När man ser Stockholm ur detta perspektiv, så är det inte alls svårt att föreställa sig varför Per Anders Fogelström skrev Mina drömmars stad och resten av böckerna i serien. Man kan nästan känna hur det var att leva i dessa små hus...Drama och jag på väg ner på Sista Styverns Trappor, mot Fjällgatan. Uppe på Stigberget låg galgbacken för länge, länge sen.Drama tar sig en vilopaus uppe på Fjällgatan, men den otroliga utsikten i bakgrunden och dom underbara husen "framför näsan".Därborta syns Gamla Stan och några av alla kyrktorn.Skeppsholmen, Blasieholmen och Kastellholmen.Stockholms utlopp.Lite historia....Jag vill också jobba på en småbarnsskola och ha en barnträdgård!Detta hus inrymmer "teater Dur och Moll".

I slutet på gatan ligger Hälsans Hus, och Björn och jag blev lite full i fniss, när vi trampade in där. Ingen av oss är på något sätt fördomsfulla, men det kändes lite som att kliva in i köket på Lasse Åbergs film "Hälsoresan". Det var så nyttigt och så vänligt att vi kände oss alldeles bortkomna! =) Hur som helst, så åt vi en urgod buffé, och blev så mätta att magarna stod i fyra hörn. Och till råga på allt, så satt vi i en ljuvlig trädgård med utsikt över Stockholms hamninlopp. Fantastiskt egentligen!Här väntar sambo och hund på lilla matte och käket!

Vi avslutade det hela med vidare prommis till Slussen, Götgatsbacken upp och sen for vi hemåt - vääääldigt trötta, mätta och nöjda. Drama slocknade som ett ljus så fort vi satte oss på bussen och har sedan icke hörts av. Förmodligen ligger hon och drömmer om Gustaf Skarsgård, Thomas Pontén och Fredrik Virtanen, som vi stötte ihop med under dagens lopp!Här syns det väldigt tydligt att matte jobbar som pedagog.... T o m hundstackarn får sig en lektion i Stockholms historia. :S

Väl hemma tog husse med sig stackars, missförstådda Elsa och gick ner till sjön för kvällsbad och "toarunda". Nu känns hon ganska nöjd, hon också, så nu tror jag att vi kan "göra kväll" med gott samvete. I veckan väntar tre pass på extrajobbet samt alldeles "vanligt" arbete på alldeles "vanliga" jobbet. Hoppas att det är genomförbart med någon träning i veckan, men vi får väl se...... Man kan väl, i och för sig, kalla dagens övning för träning också - fast på ett annat sätt! Sussi gotti, allihop!