Ååååååka pendeltåg........

Jamen visst, ser ni, vi har ju varit på sightseeing ända till Nynäshamn, per just pendeltåg. Man kan visst skratta och tycka att vi är töntigaste i världen, det bryr jag mig inte så värst mycket om faktiskt, men man kan i alla fall inte beskylla oss för att vara vare sig bekväma eller fast i det vanliga hela tiden. När man är van att konstant "sitta fast" i bilträsket, är det rent befriande att plötsligt kunna susa till annan ort, utan att knappt lyfta ett finger för egen maskin....
 
Den sedvanliga ryggan packades med gulschsoppa och goda smörgåsar, långkallingarna åkte på (som tur var, visade det sig), fulmössorna drogs ner över öronen och sen påbörjade vi vandringen mot centrum och det omtalade pendeltåget.
 
 
Ta det, för all del lugnt, matte, känn ingen press alls! Men det vore jäkligt bra om du kilade ner till oss, typ igår!
 
 
 
Nu är spänningen snudd på olidlig! Hihi!
 
 
Det var, naturligtvis, inga problem med Släkten-är-värst på tåget. Däremot såg båda ut som Stålmannen, here we come, när vi anlände slutdestinationen, och det tog en stund innan dom förstod att dom inte stod på schemat för vaktpasset i Nynäshamn just den här helgen. Nyttigt, nyttigt!
 
Stationen ligger ju vid hamnen, och det blåste förbenat kallt där vid havet (säger bara - tack och lov för underställ). Men vi härdade och njöt av vågskvalp och vackra vyer och ledig lördag, efter bästa förmåga i alla fall.
 
 
Den fantastiska krogen Kroken i förgrunden.....
 
 
 
 
 
Öde i hamnen, men så förödande vackert!
 
 
Det är klart, Släkten-är-värst var på plats förstås, men en sambo i andra änden på snöret. Sambon sa, att han inte alls skulle bli förvånad om Drama hoppade i havet för ett uppfriskande bad, men så knäpp är väl inte ens hon?!
 
 
 
 
Vad gör man inte för att hålla värmen och humöret uppe!
 
 
Vad fasen håller karln på med????

Så småningom var det väl som dags att dra sig tillbaka mot tåget, men det bar liksom emot en smula. Det var då jag fick en av mina alla strålande (?!) idéer, och tyckte att vi väl ändå skulle ta ett glas vin på Kroken innan vi fräste hemåt. Sambon tittade på mig och tittade på Släkten-är-värst och på mig igen, och uttryckte sen sin tveksamhet till rottweilers välkomnande på nämnda restaurang. Förstår inte att han fortfarande inte känner mig, efter sisådär14 åt tillsammans....
 
Jag traskade in, förklarade läget och sa att vi så himmelens gärna ville njuta av det charmiga Nynäs ytterligare en stund - och kom strax ut igen med två glas vin (dessutom i tjusiga vinglas och inga jädrans plastmuggar, inte)! Servitrisen förstod precis vad jag menade och vinkade så rart där inifrån, medan hon serverade andra gäster. Det är vad jag kallar service!!!!
 
 
 
Det var fortfarande samma snålblåst, men blev en himla mysig avslutning på besöket. Ja, vi andra tyckte åtminstone det...... Hahaha!
 
På hemvägen, hade dom fyrbenta landat i att dom hade ledig lördag och kopplade av, minst sagt!
 
 
 
Som sagt, skratta gärna åt min barnsliga förtjusning över denna lilla tripp, men den har renderat i två nöjda människor och två, ungefär avlidna, hundar. För mig är det kvalitetstid på hög nivå!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krut hade rätt!

Vad är väl en träningstävling mot en långpromenad i hemtrakterna?! Ja, bortsett ifrån en ypperlig möjlighet att stämma av hur vi ligger till i formen, en härligt hundig dag tillsammans med likasinnande och att jag har längtat massor efter just den här dagen, naturligtvis.....
 
Nu löste det ju sig så finurligt, att lille Krut blev dålig i magen just natten till idag, varpå den redan slitna matten (läs jag) rände ut och in med tävlingshunden x antal gånger, vilket i sin tur resulterade i att både han och jag var snudd på avlidna, när klockan ringde klockan jättetidigt. Efter lite resonemang med mig själv, valde jag att avstå (trots att det sved som f-n) och det fick bli en dag på hemmaplan istället.
 
Nu var det inte något jättestraff att behöva umgås med sambo och Drakmoster en hel dag, snarare tvärtom, och för er som undrar, så mår Krutens mage betydligt bättre. Win win situation för alla inblandade alltså!
 
Att nu bo mitt i mina älsklingspromenadmarker, är inget annat än ren och skär lyx! Att bara behöva gå ut genom ytterdörren och rätt ut bland fält och mysiga grusvägar, gör att jag blir en snäll och rar och genomgullig liten människa, istället för Häxan Surtant bland alla lösspringande hundar i vårt gamla boende.
 
 
Det är typ här vi bor, och inte stör det mig att ha den här utsikten med Blåkulla Ridskola i bakgrunden.
 
 
 
På väg mot Kalvsvik....
 
 
Sötlöken har grävt lite sork. Kan f ö säga att jag har hört ryktas, att sorkarna flyttar från Västerhaninge i raketfart, sen Släkten-är-värst kom hit!
 
 
Förstår jag inte alls, men kan konstatera att våra promenader, rent allmänt, tar dubbelt så lång tid nuförtiden....
 
 
Inget är som väntans tider....
 
 
.....på familjens absoluta stornöt!
  
 
 
Bara för att det är vackert, liksom.
 
 
Hahaha! Den här bilden får mig att tänka på filmen Blues Brothers!!!!
 
Så småningom kom vi till Jordbro gravfält, där vi tänkte oss en liten paus....
 
 
Seriöst, vad är det med denna hund?! Drama har fullständig koll på att man lägger sig ungefär vid sin människa, medan Kruten mest krånglar och trasslar - samtidigt som han verkligen undrar varför vi sitter just där vi sitter! Det är t ex här som detta med träningstävling känns högaktuellt...
 
 
Alltså, den här lilla godingen med sin leriga nos. <3
 
 
Åsså han..... <3
 
Efter lite rast fortsatte vi hemåt, men nog blev det några stopp till - i alla fall! Vi är ju lite nyfikna av oss, sambon och jag...
 
 
En av alla fantastiska gravsättningar.
 
Efter att ha lusläst informationstavlorna, fick vi klart för oss att det fanns mer att se på andra sidan pendeltåget. Sagt och gjort, det var vi tvungna att kolla såklart.
 
Det visade sig vara väl värt mödan och ytterligare nya miljöer öppnade sig. Nu ligger det överst på vår upptäckarlista till nästa hundpromenad, men vi passade ändå på att låta Drama och Krut busa av sig den allra sista energin.
 
 
Krut ser rent samlad ut i jämförelse med...
 
 
....denna moster! Med tanke på att hon är skendräktig och en anings slö, vill man som inte tänka på hur det är i vanliga fall!
 
Denna lilla tripp tog bara tre timmar och nu är vi hemma och mår bra, alla fyra. Det var kanske inte hela världen att schemat ändrades i alla fall då ra´.... Hihihi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Är det förmätet att säga att man känner sig harmonisk och lycklig!?

Det var verkligen mycket, mycket länge sen som jag kände mig så nöjd och glad, som jag gör just nu. Det låter kanske konstigt, men på något sätt känner jag mig fri. Jag har uppenbarligen släpat runt på en del "surdegar" som jag inte har varit medveten om, och nu är det så märkbart att jag liksom har gått vidare i livet. Härligt, var ordet, sa Bill.....
 
Jag - och vi - trivs ypperligt i nya boendet, jag har börjat landa på jobbet och det går framåt alldeles utmärkt, både son och dotter jobbar för fullt, uthyrningen av min lägenhet är klappad och klar, liten mamma är pigg som en mört, jag har kommit ifrån en och annan riktig skitsnackare (vilket är en enorm lättnad) och Släkten-är-värst är både sötare, duktigare och gladare än någonsin förr (eller)! Det känns på något underbart sätt, luftigt, lätt och positivt!
 
Helgen har bestått av puttrigt besök av dotter och mams samt hundträning på längden och tvären, alltmedan sambon har farit runt i en velodrom i Falun - tillsammans med lika dödsföraktande kompis.
 
Sofia dök upp redan fredags kväll och var så sjukt babbelsugen, att jag nästan stupade på min post - alt köksstolen. Och inte sov människan på morgonen heller, så vi var uppe i, typ, gryningen, vilket i och för sig medförde lång och rejäl hundpromenad innan lunch. Lagom till redan nämnda måltid, kom mamma fräsande med både Färdtjänst och trappklättrare, och stannade även över middag och ett glas vin. Behöver jag säga att jag somnade strax innan 22......
 
 
 
Jorå, det blev a lots of mys med både den ena och den andra! Ursäkta, var det någon som mumlade "bortskämda" just nu?! Hihi!
 
Imorse dök Bitte upp och godkände lägenheten, innan vi forsade vidare till Sorunda och ipoträningen. Vi lade varsitt spår till Drama och Frazer, och därefter var det showtime för lille Krut. Det är definitivt något med denna hund och hans personlighet. Maken till lycklig jycke, får man ju leta efter - och inte är det något direkt fel på hans inställning till arbete heller. Ska man ev klaga på något, så skulle det möjligen vara att han tenderar att flippa ur fullständigt lite nu och då, han Kruten....
 
 
Kanske inte den mest lyckade bilden på mig, men vad spelar det för roll. Det är ju hunden som är objektet...
 
 
 
 
Här ser det ju relativt kontrollerat ut, men det beror på att inte Bitte hann med att fota/filma debuten på A-hindret! Nu är det inte så att Bitte är ovanligt långsam - snarare på att Krut är ovanligt snabb. Efter assistans av Nenette, fattade tävlingshunden relativt omgående vad som förväntades och jag är enbart tacksam för att han inte kastade sig handlöst upp och ner för hindret....
 
Idag var det vår tur att starta sist i skyddet, så efter lång väntan, under intensivt pratande med alla trevliga gruppmedlemmar, var det alltså dags att äntra ridhuset ytterligare en gång.
 
 
 
 
 
Vi (dvs Jimmy) lade mycket tryck på lydnad med störning och sanningen är att mitt lilla gryn var sketaduktig! Vi fick jättemycket beröm för både lydnad och stabilitet, och jag fick gladfjärliar i magen. Man kan som inte ha en roligare träningskompis än Krut, så är det bara!
 
När alla lämnat fortet, var det bara Bitte, jag, hundarna och spåren kvar. Drama slet hårt i den kraftiga vinden, men löste uppgiften fint. Efter en massa bus på fältet, var även hon nöjd, den lilla ärtan, och vi kunde äntligen ta den där fikan som vi väntat på sen 10 imorse!
 
Sen var det såklart ultramysigt att komma hem. Sambon har också återvänt till hemmet, middagen väntar och det sovs så det knakar. Sammanfattningsvis en riktigt mysig helg!
 
 
 
Såhär ska dom ha det, våra hundar - nöjda och tillfreds med tillvaron!