Nu jäklar är sladden på plats....

På något underligt vis hamnade jag och allt annat på landet, medan sladden mellan kamera och dator blev kvar i Stockholm. Har fått en massa goda råd om minneskort osv, men det har tyvärr inte hjälpt. Då man bor med en systemprogrammerare, så var det första sak att kolla, och det funkade inte på laptopen här uppe. Inget livsviktigt problem, men lite retfullt kan man väl säga...

Vi hade vårt vanliga upplägg när vi kom fram till Furudal, Björn och jag - dvs: Vi tar det lugnt, har ju hela semestern på oss. Men efter några timmar hade vi redan planterat alla blommor, pysslat iordning och lite så. Väldigt typiskt oss, men det är ju så roligt att få mysigt!

Visst är det här mysigt???!!!!

Sen har vi firat midsommar, och det var jag och Björn, kompis Kjelle och Björns kusin Jon. Vi åt gott och hade allmänt trevligt. På lördagen fick vi dessutom finfint av kollega Mia med tillhörande pojkvän. Vi passade på att turista runt lite och var en sväng till Sandnäsudden, Ärtersåsen och Bruket. Avslutade med en trivsam middag på caféet. :)Lite härliga grönsaker, middag till sambo och mig, Kjelle med två av brudarna och Helvetesfallet i Orsa.

Sen dök sonen och extrasonen upp, och då hade jag den osannolika turen att få möjlighet att låna kanot från hockeyskolan (där jag plötsligt jobbar lite extra), så igår var vi ute och paddlade i det fantastiska sommarvädret. För mig är det verkligen lyx, att ha tillgång till oväntade aktiviteter och det här var verkligen en sån´ grej!Grabsen leker trappers. Visst ser det läckert ut?Björn och jag har siktet inställt på tonnisarna, som är långt framför oss.Järnvägsbron hägrar, för den kan man hoppa ifrån.Taktiksnack pågår - själv förundras jag mest över hur häftigt det är.
Här har galenskapen vunnit över förnuftet och alla "mina" killar tar sig ett rejält skutt i vattnet. Modigt, tycker jag, som inte är överdrivet förtjust i höjder.

Dessutom har jag varit flitig och tränat hund ett flertal tillfällen. Vi har spårat och kört lite uppletande, och så lite lydnad med Fia och Asta. Jag kan bara säga till alla stockholmare som läser detta: Dessa träningsmiljöer kan vi bara drömma om!Fia och Asta tränar påmed lite linförighet och inkallning. En überglad Asta kommer forsande genom snåren och hela träning avslutas med ett litet dopp i sjön - ca 5 m från träningsplatsen. Så vill man gärna ha det - alltid!

Som ni ser, så har vi det kanonbra och jag återkommer när jag har tid - mellan bad, hundträning, grillning osv. :D

Är det ok, att man som mamma....

....längtar efter några veckor (eller liiite mer), där man är helt ledig från sina kära, förvuxna barn? Bakom blöta badbyxor (size större), badlakan, tekoppar, x-box kontroller mm, kan jag skymta min egen semester och all min pedagogiska ådra, har liksom sagt upp sig för den här säsongen.

Jag vill bara umgås med vänner som betyder alldeles extra mycket, bada i Oresjön och Skattungen, hinna sitta och prata med Björn under sena sommarnätter och träna alldeles lagom med E och D i Rättvik och Tällberg, tillsammans med Carolin och Kricko.

Inte en läxbok vill jag se, eller en förlupen strumpa, en bortglömd läskflaska! Jag vill inte höra ett ord om sovmorgon pga inställd mentorstid eller om något prov om 2:a världskriget!

Jag vill skjutsa sonen och tjejkompisen till balen - underbart vackra i sina långklänningar och kostymer - och jag vill hänga med dottern och titta på den hyrda lägenheten i Leksand, inför höstens studier! Jag vill vinka av extrasonen, önska honom lycka till och ge honom en stoooor kram, inför återkomsten till Australien.

Jag vill sitta med sambon, Elsa och Drama vid Oresjön en sommarkväll, njuta av en öl och samvaro med mina älsklingar.Överförfriskad dotter, tillsammans med kära lillebrorsan, i samband med studenten i Örebro 2010. Vi hade verkligen en sjukt trevlig helg!Sofia 2010.Adam och Axel har genomlevt en sittande middag och kan sen inte hålla sig längre! Vad är det med grabbar?! :)Ett år senare är sonen låååång och stilig - medan dottern fortfarande är liten och väldigt sööööt!Kära sambon - som är en av dom mest positiva personer jag känner!Och så dessa!!!! Vad ska man säga, mer än kärlek!!!!

Men visst är det ok att känna allt det här?! Jag lovar, efter 8 veckors semster är jag snäll och utvilad igen! :DDD

Sol, bad, klippor och hundar på Gålö!

Idag är det Sveriges nationaldag, vilket jag egentligen inte bryr mig så värst mycket om. Men det är onekligen lyxigt med ytterligare en ledig dag. Jag var visserligen ledig igår också, men då hade Östra LO vårens MT på Värmdö BK, så då var det liksom fullt upp från arla morgonstund till långt in på eftermiddagen.

Det evenemanget gick, för övrigt, riktigt bra och alla verkade nöjda och glada - till slut, ska kanske tilläggas. Det föregicks av en del trassel kring banan och det dröjde en stund innan vi fick "snurr" på alltihop, men så småningom rullade allt på helt enligt planerna och dagen blev jättetrevlig!

Imorse vaknade jag till strålande sol och en hel drös lediga timmar i sällskap med Elsa och Drama. Sambon cyklade Södertstråket (ett lopp på ca 8,5 mil), så honom gick det inte att räkna med. Först hade jag planer på att spåra, men hade egentligen ingen lust. Ville ju bara ha en mysdag med bruttorna och så fick det bli. Med på färden hängde Sofia och Xtra, och vi styrde kosan mot Gålö och skärgårdskänslan.

Här ser man liksom känslan....Det är nästan så man får en känsla av utlandet, eller hur? Och lite här och där finns små stenstränder där man kan bada både sig (vilket inte var fallet idag) och små badglada fyrbenta.Familjens, utan konkurrens, mest fotograferade jycke - Vittergubbens Xtra!Elsa och Xtra har hämtat sig en pinne i havet. Det tog Elsa en stund att ta sig, eftersom hon inte är särskilt förtjust i blöta "element", men sen så!Kom igen nu då, matte! Kasta pinnen någongång!En som inte räds att bli lite blöt, är denna "människa"...Elsa blir så jäkla trött på den stökiga, bökiga och blöta syrran. Om ni undrar varför fröken Fis har sele på, så beror det på att jag inte tänker stå och vänta på henne något mer! Nu kan hon plaska på bäst hon vill, jag behöver inte få hjärtflimmer och när badandet är slut för stunden, håvas hon helt enkelt in och alla är nöjda och glada.Ser ni vilket fantastiskt vatten?!Jag är beredd, jag är laddad, jag är klaaar!!!!Sjöodjuret i Östersjön.Häng med, Xtra - nu drar vi!


Om hon är riktigt klok? Näe, inte särskilt mycket - men hon är väldigt lycklig!Elsa solar sig torr och tittar, lite matt, på systrarna Yster, som plumsar runt.

Nu är vi hemma efter några underbara timmar, och både E och D drar tunga timmerstockar. Jag känner mig ytterligt nöjd med min insats som matte idag och önskar egentligen bara att fler dagar kunde vara som denna. Ha det gott, alla, och njut av försommaren!