Blandat bandat från Furudal.

Hoj, som vi säger här i Furudal. Det går sisådär med bloggandet just nu. Är liksom lite svårt att få tiden att räcka till - och det står heller inte högst på priolistan just nu. Det är så mysigt att ha både Sofia och Adam här uppe, hundarna som börjar bekanta sig mer och mer med varandra och så kära Björn, som alltid håller ställningarna när jag fladdrar omkring. Och det i kombination med vackra, varma kvällar så hamnar bloggen längre ner på listan över "viktiga saker".

"Barnen"!

Hur eller hur, så har vi det toppen! Det är så himla spännande att se hur lilla Xtra närmar sig E och D, undan för undan. Hon håller ganska låg profil när dom är i närheten, men sannerligen inte när hon är ensam med oss. Jag börjar, allt tydligare, förstå innebörden av rasen terrier och ser med spänning framtiden an, då dottern ska slita med denna envisa typ!
Jag är jäkligt ball - bara så ni vet! Xtra är mitt namn!


Häromkvällen var hon osannolikt busig och for som en dåre på tomten, hoppade, morrade, skällde och gjorde lekinviter till Elsa och Drama. Dom tittade, fullständigt frågande, på galningen och gjorde inte så mycket mer än så en lång, lång stund. Till slut reste sig Drama, som framstår som en ängel just nu, och sa: Ok, jag hajar! Du vill leka lite! Och så gjorde hon lekinvit i rottisstorlek och sa: Vaff!!!! Oh, hjälp, skrek Xtra och pep in under en stol. Om ni frågar mig, så kunde hon gott ha det! =)
Efter en hård dag, är det alltid skönt med en god natts sömn!


Jag jobbar på med käket på golfen, och kan väl ändock säga att jag gått från vettskrämd till relativt trygg med kocksysslorna. Det är skitaroligt, även om det kan kännas något mycket periodvis. Men som mantra har jag en mening som en tjej på extrajobbet sa, när jag berättade om golfrestaurangen: Vilken skön inställning du har... Ja, ja, laga mat - det kan jag också göra!

Vi har hunnit fira en ganska improviserad midsommar, där son, dotter och hundvalp fräste till midsommarstången på moppe, medan Björn och jag cyklade till detsamma, med livet som insats. Varför - jo, naturligtvis för att vi valde att ta skogsvägarna och det var både långt och jobbigt.... Jag begriper inte varför vi aldrig lär oss??!!
Här har ni i alla fall ett foto på en riktig dala-midsommarstång - blommorna är gjorda av crêpepapper........och delar av en familj....
.... och ytterligare en del.

På onsdag ska vi göra en tur till Risulampi, där vi ska fiska och bo i stuga igen, precis som vi gjorde vid Aborrsjön i höstas. Det ska bli super! och sen väntar en strid ström av diverse trevliga gäster. Kul, ska det bli!!!!

Välkommen till oss, microlilla Xtra!

Idag var det dags för dagen D - dvs att hämta hem yttepyttelilla Vittergubbens Xtra! Efter en del mil på hemliga grusvägar, tog vi oss fram till den gamla skolan, där uppfödarna Emma och Oscar har sitt sommarresidens. Efter några timmars ypperligt trevligt samspråk med många goda råd och tips, tog vi med oss lilla, lilla Xtra mot Furudal.


Hon somnade nästan omgående i sin nya transportbur och vaknade egentligen till liv först när vi "landade" hemma på tomten. Liiiite jobbigt var det att träffa nya systrarna Elsa och Drama, eftersom dom var väldigt stora och liten Xtra var rätt ensam, som ny i gänget, men hon tinade upp ganska snabbt. Största problemet var att inte trampa på busfröet!


Vi avslutade kvällen med en tur till stranden, som vanligt, och nu sover alla underbara fyrbenta som stockar. Det är lycka!Familjens nyförvärv har verkligen svårt att komma till ro!Elsa har inte fått vila ännu - valpen vägrar att vara still!Drama sover som en stock, efter kvällens ganska kyliga bad!

Det känns som om vi har fått en ypperlig ny familjemedlem och vi är helt sålda, so far! Imorgon är det dags att boka en fiskestuga över ett dygn, i Risulampi, om några veckor och däremellan väntar jobb för mig, besök av goda vänner och annat mys. Det är underbart!!!!

Såhär har vi det!

Sakta rinner dagarna fram i Furudal. Vi startade veckan med full energi och aktivitet och nu har vi andats lantluft några dagar och är helt slut! Och det gäller inte bara dottern och mig, utan även våra kära fyrbenta. Drama somnar så fort vi står/sitter still och Elsa är inte särskilt mycket spänstigare.

Vi har promenerat en hel del och tagit vägen förbi sjön nästan dagligen. Drama har trotsat det kyliga vattnet och badat på medan Elsa har rullat runt i sanden och njutit av solen. Annars har dom mest legat på tomten och myst.Elsa kliar näsan....Som omväxling ligger liten D still. Ser ni att hon ser lite trött ut?

Jag har hunnit med ett par dagar på Brukets Golfrestaurang, där jag ska tillbringa en del av sommaren i köket. Efter en rätt så förvirrad början, har jag kommit igång lite lätt och värmt upp med en middag för 15 personer. Phiu, det var svettigt, men allt avlöpte väl och jag har inte fått sparken ännu i alla fall. Misstänker att allvaret börjar imorgon och sen bara ökar..... ;)

Vi har förresten "ramlat" över en häst också! En bekanting i byn är numera hästägare och behöver lite hjälp nu och då. Idag var en så´n dag, så dottern och jag och bruttorna tog oss en prommis till byn Näset och hästen Tamina. Som den lydiga stockholmare jag är (dvs van vid att ingenting är välkommet), gick jag och ringde på vid boningshuset, där en söt liten tantalura öppnade och sa att hon var gammelmormor. Jag berättade att jag hade med mig två löptikar och undrade om dom kunde sitta i en box så länge. Det här är Landet utan lagar, svarade tanten och tyckte att jag kunde göra som jag ville...... Så jag gjorde det, och lät E och D sitta i boxen...

Efter lite hästvård, traskade vi vidare tillbaka till byn, tog en macka på caféet och handlade middag i affären. Ca tre timmar senare landade vi hemma i huset och nu är allt så stilla och skönt. Nu laddar jag för två rejäla arbetspass i helgen och Sofia sitter mest och tänker på lilla, lilla Xtra, som vi ska hämta på måndag.

Vem hon är? Jo, det är dotterns (och lite hela familjens) borderterriervalp som kommer hem till oss - äntligen! Det har varit på tapeten länge med en egen hund till "dotra" och nu kändes det som en lämplig tidpunkt. Jag håller på att tjata hål i huvudet på Soffan, att få tillstånd att ha med Xtra i min blogg, men det går sådär.... Hon babblar något om egen blogg. Vi får väl se - hur som haver, så kommer garanterat ett och annat foto på underverket, smyga sig in här.

En stor, en mittimellan och en liten.

Liiiiten säng, liiiitet halsband, liiiiten leksak och liiiten transportväska.... Är mest rädd att vi ska tappa bort henne, eller trampa på henne. Men jag är ganska övertygad om att Drama kommer att ta sitt ansvar som storasyster på fullaste allvar - men samtidigt lite rädd att hon lär Xtra alla sina hyss! Frågan är om vi mäktar med alla Drama-hyss x två!!!! =)