Stockholm i sin vackraste skrud!

Ja, inte blir det mycket ordning på särskilt mycket just nu. För min egen del har det ju varit krasslig mamma, egen influensa, en begravning, lite jobb osv, så någon intensiv hundträning har inte känts särskilt aktuellt. Dessutom har liten D svamp och bakterier i sina öron, och medicineras - till hennes stora förtret. Sambon bara jobbar och jobbar - och när han inte jobbar, så tränar han som en galning inför Vätternrundan!!!! Vilket i och för sig är jättebra - det är bara det att vi hinner liksom vare sig ses eller prata med varandra så värst mycket.... Jag kan sammanfatta det hela med att det ska bli otroligt skönt med semester snart!

Men igår kväll lyckades Björn och jag sammanstråla här hemma samtidigt och enades om att ta en promenad på Söder, som omväxling mot Tyresös skogar. Eftersom jag både bor och jobbar på samma plats, så får jag ibland ett sjukt sug efter stan, och då måste jag liksom bara dit. Så blev det alltså, och vi valde att åka till Eriksdal och promenera ner bland det fantastiska kolonistugeområdet.Jag älskar syrener!Skomakarbacken vore väl ett gulligt ställe att leva på?!En liten grind in till ett ännu mindre hus.Trappan vindlar ner mellan husen och trädgårdarna.Här är det någon som verkligen gillar trädgårdsarbete!Fantastisk utsikt över Årstaviken i kvällssolen. I dom låga husen på andra sidan vattnet växte jag upp....Jo, det är verkligen Stockholm!

Det är så jäkla nyttigt att ta såna här promenader med tjejerna ibland - främst för Drama förstås. Elsa har ju uppnått en aktningsvärd ålder numera och bryr sig inte särskilt mycket om det "småttiga" längre. Även nyttigt för en trånande matte lite nu och då. Nu har jag fått min "stadskänsla" för ett tag och känner mig återigen nöjd med hemorten.

Idag har jag tillbringat dagen på idrottsplatsen i närheten och hejat och hållit ordning på en rejäl skara barn. Efter arbetsdagens slut, insåg jag, att jag under denna dag hade lyckats med att både få med bilen och cykeln till jobbet... Delikat dilemma, kan man säga. Till slut bestämde jag mig för att köra hem bilen, få skjuts tillbaka till jobbet (av sambo och hundar) och därefter cykla hem genom vårkvällen tillsammans med brudarna.

Så fick det bli och det var ett härlig slut på en lång dag och det gick alldeles utmärkt att ha med både E och D på samma tur! :)

Mors Dag i förskott!

Nu är jag på benen igen, efter en urtrist vecka, med magsjuka, typ influensa (som blev förkylning), hemfärd från sjukhuset med gammal mamma och begravning. Idag stod extrajobb på schemat och när jag väl kom iväg, kändes det jättebra! Började med att skjutsa Björn till Gullmars, för hans årliga golfhelg (eller möjligen halvåriga). Det innebar att jag var tidigt ute och valde då att köra genom ett morgontrött Stockholm. Plötsligt insåg jag att jag verkligen älskar min hemstad - bara den är folktom! :D

Väl hemma igen, efter en otroligt trasslig arbetsdag, möttes jag av två underbart rara ungdomar, som jag är helt säker på att dom faktiskt "tillhör" mig! Drama var rastad och klar (av sonen) och Xtra behöver jag liksom inte bry mig om när dottern är med. Elsa är hos sin fosterfamilj, är blir ihjälälskad, så allt är verkligen frid och fröjd.

För en liten stund satte vi oss i "dom rosa filtarnas land" och jag fick Mors Dag-present, minsann!!!! Det märks att Sofia har blivit vuxen och börjar få "styrfart", medan Adam fortfarande hade ett ganska blankt uttryck i ögonen, när syrran nämnde Mors Dag och "nu vet jag vad vi ska köpa"!!!

Meeeen - titta vad jag fick:Den här vackra lyktan och presentkort på HM!!!!! Tack älskade "ungar"! Jag blev verkligen jätteglad!

Passar också på att plåga er med fler bilder från den förbaskade uteplatsen! :) Men det är ju så himla roligt att fota och det har ju inte hänt så mycket annars....HyllanGrillen - om ni nu skulle råka undra...Mina fina tobaksplantor.Funderar på att ha en veckobild på Bjröns tomatplanta. Den växer....Vackra Drama är ensam vuxenhund just nu och håller ställningarna.Och så min fina rabatt i helhet... men vad f-n, var kom cykeln ifrån???!!!!

Nu vankas grillad fläskfilé, bakpotatis, haloumi och lite annat. Hoppas ni andra får en härlig kväll!

Spårrevansch!!!

Ikväll mötte dottern och jag upp Emma och Affe, för några härliga kvällsspår i solen och värmen. Det är verkligen mysigt att kunna utnyttja dom ljusa vårkvällarna. I love it!

Vi sprang kors och tvärs över ängar och hagar och när vi var klara, låg det fyra prydliga spår. Först ut var Sofia och lilla åkerspöket, och jag säger bara: Tack och lov för Emmas närvaro! Så fort jag visade mig, fräste och spottade den rara dottern värre än en ilsken katt, men hon lyssnade nådigt på Emmas kloka råd. Ni får läsa om det själva på Sofias blogg www.fyratassar.devote.se

Jag nöjer mig med att bjussa på några foton på ekipaget (eftersom dom var dom enda som fastnade på bild denna kväll):Elsa var munter som en speleman och körde på i sitt spår med svansen glatt viftande. Missade en apport, sannolikt pga kraftig vind, men hittade å andra sidan den tredje, som en annan hundägare hade haft som leksak åt sin hund, och som alltså inte låg där den förväntades ligga.

Efter Dramas ganska misslyckade spår senast, i Flen, var jag inte alls lika styv i korken som jag annars brukar vara när det gäller just den "grenen". Valde att skippa apporterna, lade ett ganska långt spår och ett slut med bästa leksaken. Till min stora glädje, visade sig lilla D från sin allra bästa sida!!! Hon jobbade noggrant och verkade inte särskilt påverkad av den rejäla blåsten. Väl framme vi slutet, lekte vi som tokar och återvände sen till Emma och Sofia med ett leende på läpparna.

Idag ligger verkligen Elsa på stort plus och Drama är nog faktiskt förlåten för den bedrövliga badhistorien igår.... :DDDD

Tack och hej, leverpastej!