Vilken hemresa!

Efter några helt underbara dagar på landet, som jag återkommer till om någon vecka, var det idag dags för mig och Drama att ta tåget tillbaka hem till Stockholm. Imorgon bär det nämligen av till Gotland med Marie, Peg och Tee... Milt uttryckt, så kunde vi inte ha valt en sämre dag, men vem fasen hade kunnat ana att det plötsligt skulle råda tropisk hetta i Sverige???!!!!

Efter att ha simmat hunden ifråga, det sista vi gjorde innan avfärd, så bar det av mot Rättvik och tågstationen. Drama och jag äntrade tågvagn nummer 3, med dödsförakt, och tillbringade sen knappt 4 timmar i ca 40 graders värme på tåget mot Stockholm. Det var väldigt okul, för att hitta på ett nytt ord! =( Ingen AC där inte, utan luften stod liksom helt still. Drama skötte sig med den äran, trots detta, medan lilla matte höll på att rinna bort och led av kraftig irritation. Tur att det åtminstone var relativt gott om plats!

Efter denna lilla nätta tågresa, var det dags att åka tunnelbana. Där fick fröken D frågan om hon ville leka med en 4 månader gammal bullterriervalp, inne i vagnen. Nej tack, sa mattes välartade tonåringar och håvade genast in extrapoäng från medpassagerare runtomkring! Efter 2 bussbyten till (dubbelpust) anlände vi sent omsider till Troillbäcken och nu är vi helt, jäkla slut!!!!!

Ser fram emot ett antal dagar på Gotlands stränder, medan Marie jagar titlar i utställningsringarna. Hörde talas om något uppdrag från min favorituppfödare, men jag tror inte att jag förstod uppgiften riktigt......

Efter denna lilla tripp, återkommer jag med uppdatering om vårt australiensiska besök, Maries och min resa och lite annat smått och gott!

En stor, en mellan och en pytteliten!

Igår hade brudarna och jag nöjet att träffa Elsas lilla systerdotter Maya med tillhörande matte Lotta en stund på eftermiddagen. Alltså, det är ju förenat med LIVSFARA att umgås med rottisvalpar!!!!! Man glömmer omedelbart vilka jätteklumpar dom är som vuxna och hur baxigt och trixigt det är att förflytta sig i lägenheten mellan två-tre stycken...... Det uppstår ett ha-begär utan dess like, så fort man skymtar en valp i fjärran! Eller hur?!

Hur som helst, så hade vi en trivsam stund i solgasset. Det var ju näst intill omöjligt att göra något vettigt, eftersom samtliga höll på att tuppa av, av värmeslag. Efter en mycket intressant sightseeing i Salems närområde, landade vi¨på en stor, härlig gräsmatta, där hundarna fick leka och röja ett litet tag. Ja, dvs Elsa har ju utvecklats till en lektant av stora mått, sen Drama flyttade in i familjen, så hon rullade, hoppade och for tillsammans med lilla Maya. Drama har ju en tendens att bli något ivrig (om man så säger), så hon fick vackert passa på att träna passivitet = titta på, som omväxling! Jag vill inte veta av några brutna ben eller så, bara för att D tror att hon har fått en ny leksak...... Sen ska tilläggas att även hon var ypperligt trevlig och "lagom" efter en stund och kunde både lukta och leka under relativt kontrollerade former. Hon kommer att bli så bra så, när hon har vuxit "i kostymen" lite mer!

Maya var glad och sprallig och verkade mycket nöjd med sällskapet. Det ska bli roligt att se vad det blir av den där lilla skrutten i framtiden. Säger bara, att det är tur att dom växer fort!!!!! Keep up the good work, Lotta, så kanske vi ses nå´t senare i sommar!

Just snygg hundvakt!

Vi har den kära fosterhunden Tarzan på besök under veckan. Det är alltid lika trevligt, om än något roddigt med tre spänstiga rottisar i en trerummare..... Men det funkar! Speciellt smidigt för mig, som har jobbat dygn lördag till söndag och alltså förlupit hemmet. Sambon är, som jag nämnt tidigare också, en tapper figur och har i hög utsträckning ägnat det gångna dygnet åt att rasta dessa tre i olika omgångar.

Det har cyklats, avnjutits middag hos en kompis, badats, promenerats inne i stan och tittat på Ocean Race båtarna mm, mm. Han förtjänar banne mig en medalj för gott arbete, trodde jag.......

När jag blev hämtad på jobbet i eftermiddags, berättade samme sambo stolt, att han även kommit ihåg att ge Tarzan hans antibiotika på morgonen (han har drabbats av ilischia, stackarn) - vilket förvånade mig något. Det är alltid jag som sköter sån´t och det är ingenting som sambon brukar behöva befatta sig med. Lite överraskad, alltså, men ändock nöjd och tillfreds med mitt val av man, klev jag in i hemmets lugna vrå. Efter en liten stund passerar jag diskbänken för att "slå runt" på en migräntablett och upptäcker då att hundkraken har fått fyra Immigran mot migrän istället för penicillin!!!!!

Jag hade tyckt att han såg lite blank ut på ögonen, men inte brytt mig så mycket om det. Total panik uppstod - förstås! Björn släpade ut stackars Tarzan på promenad och jag ringde Bagarmossens djursjukhus för att höra vad vi skulle göra. Oj, oj, sa systern, i andra änden, och berättade vidare att det mycket väl kan skada både lever, njurar och andra organ som är bra att ha. Herregud, och matte Nettan som är i Grekland och tror att allt är lugnt..... :S

Så småningom hade Bagis kollat med giftmedelsrådgivningen och ringde upp för att meddela att det, med största sannolikhet, var lugnt. Han är ju ganska stor och, tack och lov, var det ingen jättestyrka på tabletterna. Det räckte med att hålla honom under uppsikt och återkomma om det blev någon förändring. Tack, högre makter!!!!

Efter att sovit rejält någon timme, vaknade gästen upp - pigg och utvilad som en nyponros. Hungrig var han också - och busig! Men det är klart, det var väl inget som gjorde ont, stramade eller stretade, med tanke på den doseringen värktabletter... =) Numera är sambon helt befriad från hantering av eventuella mediciner, det kan jag lova!Kanske är ögonen lite väl blanka på den här bilden......

När denna lilla turbulens var ur världen, kom hästägare och god vän Kerstin på middag. I väntan på maten, passade Drama på att välkomna Kerstin - på sitt synnerligen diskreta sätt!

Om ni tycker att Kerstin ser lite rufsig ut i frisyren, så kan jag intyga att det inte såg ut så före fröken D:s attack. Stylist kanske vore något för Drama att prova på?! Hon har många strängar på sin lyra, den hunden.

Hur som haver, så hade vi en jättemysig kväll! Nu är jag trött i ögat och måste krypa isäng!