Jag har hamnat i styrelsen!

Ja, precis så är det - jag har blivit ordförande i Östra LO!!! Känns oerhört smickrande förstås, men också oerhört märkligt. Naturligtvis kom det inte som en överraskning, eftersom man blir tillfrågad av valberedningen först, men jag hade nog inte riktigt fattat i alla fall..... Hur som helst så känner jag mig både hedrad och stolt - men också lite nervös.

Jag är väl medveten om att många medlemmar överhuvudtaget inte har haft en åsikt, och säkert höjer ett förvånat ögonbryn, men det bryr jag mig egentligen inte så mycket om. Ideellt arbete är ju föga eftertraktat, så dom flesta är säkert nöjda med att slippa för egen del. Personligen ser jag styrelseposterna som en sammanhållande grupp i samarbete med övriga medlemmar och hoppas naturligtvis på att vi gemensamt kan genomföra roliga aktiviteter och, framförallt, göra god reklam för rasen hos gemene man.

Sitter någon eller några därute och har en idé om vad som skulle kunna göras, så hör gärna av er! Jag är såååå tacksam för alla förslag, för det här är ingenting som jag och resten av styrelsen kan genomföra av egen kraft!

Och så måste jag passa på och tacka för alla fina ord jag har fått höra när jag har sviktat i mitt beslut! Dom har behövts kan jag säga, för ibland är verkligen jantelagen starkare än nödvändigt.För er som "ramlar in" och undrar vem sjutton jag är, så ser jag ut som såhär!

Bloggen är inte nedlagd.....

......jag har bara börjat jobba igen.... Phu! Att gå från noll till 480 blås på fem ynka dagar, är alldeles för mycket för min stackars hjärna. Jag har ju ett så skitatrevligt jobb i plugget, men det är också ganska aktivt om man så säger. Det är alltifrån bokstavspyssel, pulkarace och korvgrillning till attitydsdiskussioner, skratt och gråt. Jag har uppenbarligen varit efterlängtad har jag förstått, i synnerhet då jag fick en blomma av ett av barnen häromdagen. Den ska jag nu ägna kvällen åt att titta på och intala mig själv att jag inte alls är trött...... ;)

I samma ögonblick som jag återgick till vardagen, gick Drama ur sitt löp och blev lika lustig som hon brukar vara - dvs hur pigg som helst! Även Elsa börjar vakna till liv efter sitt löp, och det innebär att jag står med två rottisflickor som också vill göra roliga saker - varför inte pulkarace förresten?!Hittade detta foto från Dramas bebbetid.... Elsa undrar, med all rätt, vad sjutton vi har fått in för ohyra i familjen. Är dom inte bedårande?!

Det, i sin tur, betyder att jag har startat väldans tidigt på mornarna/förmiddagarna, med att aktivera dessa brudar. Så vi har väl promenerat, kört uppletande och lydnad lite allt som oftast. På prommisarna har jag börjat träna fröken Fis på att kunna gå lös lite här och var, och bibehålla fokus på matte. Inga stora utsvävningar förvisso, men det har ändock fungerat utmärkt. Det märks tydligt att hon har mognat och är mer koncentrerad på mig.

Lydnaden har vi tränat mycket på isen på Drevan och det har faktiskt gått riktigt bra. Har mestadels kört Drama, eftersom det är hon skriker efter aktivitet, och det är så jäkla roligt. Så fort hon ska in i fotposition, ser hon ut som en bredkäftad groda, och är hur uppmärksam som helst. Det tar en stund innan cellerna får kontakt, men sen jäklar. Vi har tränat mycket position, sättanden och lägganden samt inkallning, och det går förvånansvärt bra! Me like this dog!

Uppletande körde vi ute i Vissvass och det gick väl sådär - om man ska vara ärlig - och det ska man visst.... Det var förstås jättemycket snö och inte särskilt skönt alls egentligen, vare sig för tjejerna eller mig faktiskt. Elsa gick med höga knälyft, i mina fotspår, hämtade, snyggt och prydligt, den ena grejen efter den andra och gick sen ordentligt tillbaka till mig.

Drama körde metoden snöfräs, med påföljd att hela övningen blev jäkligt jobbig och den lilla hunden tog slut onödigt fort. Men grejerna kom tillbaka i alla fall, och det får man väl vara nöjd med.

Idag tog tonårssonen bussen till syrran i Örebro och blir kvar över helgen, och imorgon ska sambon iväg på spelning med några polare. Alltså blir jag ensam hemma imorgon kväll och jag ser redan mig själv ligga i soffan och välja och vraka bland TV-kanalerna. Längtar!!!!Sofia har en lååång helg framför sig...... :)

Älgar och valpar!

Hade en så himla trevlig dag igår! Madde kom över på förmiddagen och efter en fika, tog vi en prommis med Elsa och Drama. Bäst som vi kommer gående där på gångvägen, står det plötsligt en älg 4-5 m ifrån oss!!!! Det slumpar sig så att vi är med "älgfamilj" här i Trollbäcken och dom rör sig hemtamt runt i området. Jag har sett dom vid ett tidigare tillfälle - men då utan bruttisarna.

Holy Moses, sa Drama, vilken jättestor hund, och tittade tveksamt på fjolårskalven! Elsa provade sig på några skall, men det avskräckte inte heller besökaren. Dom vuxna djuren stod en bit bort och käkade på under lugna former, medan dom höll ett öga på sin telning.Dramas och älgens ögon möttes.....Elsa har koll på dom större älgarna också och blir lite upprörd! Det är ingen ordning på promenaderna längre... Madde ser mest förtjust ut, tycker jag.

Efter detta lilla äventyr, fortsatte hela gänget ner till Bronäs för ett litet eftermiddagsbesök. Som vanligt lika trevligt och dagen gick över till kväll innan vi satte oss i bilen och rullade hemåt igen. Vi passade naturligtvis på att njuta av Donnas underbara små krabater! Stadiga rackare, måste jag säga. Och dom hade precis börjat vifta på svansarna!!!!!! Det är ju ett under att man tog sig därifrån utan att ha smugglat ner båda två i varsin jackficka...  Bilder på dom små, får Anna stå för - www.keeponix.se.

Fick dessutom med mig en kong hem - företrädesvis till fröken Fis, så hon slutar med vanan att tugga i sig bollar i tid och otid! =) Tusen tack, gulliga Anna!

Idag var vi ute på ett snöröj och passade på att prova om presenten var kul - och det var den!!!Kong i mun.Kong i djupsnö.Kong i djupsnö framför Elsa. Skoja till det hela lite...Se ovan.Jag har kongen!!!!!! Syrran jagar mig!!!!! Rolig lek!!!!!

När rastningen var klar, hann jag med att skjutsa brölande innebandypojkar till Heron City för biobesök, kvista till Huddinge sjukhus och hälsa på Madde, rasta hundarna (igen) och tillbaka till Heron City för avhämtning av ovanstående ungtuppar. Som jag sa i förra inlägget, och även meddelade min chef idag - jag hinner inte jobba!!!