Det är inget drag i dagens ungdomar - jag menar - hundar!

Igår hade vi ju en liten vilodag, eftersom vi kuskade till Rättvik och lite så. Sambon och jag käkade lite påskmat, hade en mysig kväll och somnade lydigt och präktig strax efter 22.30. Är det något vi har gjort dessa dagar, så är det just sovit! Den här friska luften knockar ju vem som helst - i alla fall sådär till en början.
 
     
 
Lite gott att stoppa i magarna, och sen drabbas Drama, som så ofta, av fullständig, hämningslös kärlek till sin husse.
 
Idag kunde man tycka att det borde vara dags för lite utevistelse igen, vilket det såklart också blev. När det är vackert väder, är det inte mycket som får mig att kasta in handduken. Särskilt inte då man har den fantastiska möjligheten att vandra, helt fritt, över dom stora sjöarna häromkring, njuta av att det är relativt folktomt och låta rottorna härja så mycket dom bara orkar. För en stockholmare med min frihetslängtan, är en sån här dag, paradiset på jorden!
 
 
Ser ni Ore Kyrka långt där borta?
 
 
Här snackar vi ytor!
 
 
Krut tar sig "en sväng" med husse.
 
 
Och så skulle vi förstås rasta och ännu mer förstås, så hade sambon med sig något gott att tugga på, till våra bortskämda fyrbenta. Men visst, nöjdare hundar får man ju leta efter också. Fick faktiskt en väldigt fin komplimang av Orebodens ägare, som värmer gott, gott i hjärtat just ang hundägande. Tack!
 
Vi blev sittande i flera, flera timmar i solen och snö eller inte, men nu är våren banne mig här!
 
 
Drama in my heart!
 
 
Och så min härliga, lyckliga Krut!
 
Medan jag låg på Rocken och solade, passade sambon på att motionera Släkten-är-värst lite extra. Det var då det fortfarande var lite spänst i dom... Hundarna, alltså!
 
 
Som en dirigent ungefär...
 
 
Och där är dom iväg!
 
 
Och tillbaka igen - vilket går alldeles för fort om ni frågar mig...
 
Nåväl, så småningom kom vi i alla fall hem (men bara efter en sisådär 4-5 timmar), och då ville hundarna gå in! Sur blev jag då, eftersom jag fick spatsera själv på "ägorna" i solen. Det är det jag säger - det är inget drag i dagens hundar!!!! Fniss!
 
 
 
Jag menar bara - vad är detta för tröttmössor?! <3
 

Rottisen är kanske inte en brukshund i alla fall...

Idag har vi inte gjort ett enda skapandes grann, mer än att ha varit ute på Siljan och vänt, samt röjt runt på tomten - sådär lite halvlamt. Nu sover Släkten-är-värst på både längden och tvären och det börjar luta åt att husse får ta den sedvanliga rundan till sjön på alldeles egen hand.

Men det är glädjande att det åtminstone märks att vi har kört multi-friluftsliv i dagarna två - annars skulle man ju liksom misströsta. F ö hade dom tur idag, dom fyrbenta, för tanken var att köra lite lydnad på Nedansiljans BK, men det var för mycket snö. Alltså blev det en stund på Siljan istället...

Imorgon väntar nya äventyr och sen får det bli hårdkörning när vi kommer hem. Måste väl ändå sikta på tävlingsstart innan nyår! :D
 
 
Det är Drama som har föregått med gott omdöme, och lärt systersonen att koppla av. Värsta ljuget hittills på den här bloggen!!!!!

Det är sån´t här man måste minnas när livet känns surt!

Vet ni, att jag älskar just påskhelgen! Det är en alldeles speciell känsla, tycker jag. Våren är på gång, vädret är ofta fullkomligt strålande, känslan av att vara ledig i ganska många dagar.... Ja, det är verkligen många bra saker med påsken!
 
Igår kände vi att vi ville smita iväg lite från själva "innerstan" här i Furudal, eftersom långfredagen tydligen är en dag där man, av tradition, samlas på isen, pimplar, partajar och liksom firar in påskhelgen. Istället gjorde vi vår klassiker och packade ryggan full med korvar, den självklara engångsgrillen, några öl, tog på oss storstövlarna och Rocken. Därefter traskade vi iväg till vårt absoluta favoritbadställe - Sandnäsudden (dock ej för att bada).
 
  
 
Det är inte så trångt här på landet.
 
 
Stranden var sig inte alldeles lik kanske, men fjällen långt där borta såg lika härliga ut som vanligt!
 
Att sambon och jag har det bra här på landet, vittnar jag ju om typ hela tiden, här på bloggen, men det finns två som har det ännu bättre. Just precis, Humle och Dumle aka Släkten-är-värst aka Drama och Krut! Dom är fria och dom är så lyckliga att hundägarhjärtat svämmar över av både förnöjsamhet  och glädje för deras skull.
 
 
Vänta - vi behöver en gren! Husse!!!!
 
 
Husse är lydig, så han ger sig omedelbart ut på grenjakt, medan....
 
 
....ohyrorna obekymrat leker vidare.
 
 
 
Japp, där kom det en gren - eller ett mindre träd - farande. Drama är såklart snabbast (och jaa, Anna, hon kan faktiskt nästan flyga)!
 
 
Krut har lärt sig att det är lämpligt att inta en något avvaktande attityd gentemot moster - men bara till en början! Nu ska hon minsann få!!!!
 
Eftersom sambon och jag umgås med dom fyrbenta på detta aktiva sätt, när vi har sån´a här dagar tillsammans, så blir man både fysiskt nöjd (för att uttrycka sig milt) och hungrig. Idag var det min tur att stå för grillningen av den beryktade korven från Siljans Chark.
 
 
 
Men vänta nu - var det inte jag som skulle grilla?! Haha, ser dessutom att min fantastiska Rock, gör att mina ben (som redan är ganska korta) försvinner totalt. Underbart! Men att det är mysigt, går i alla fall inte att ta miste på!
 
När det började närma sig "hemdags", valde vi att gena över Skattungen en bra bit. Det är faktiskt fascinerande att kunna gå på sjöbotten (eftersom det är så långgrunt) - hela omgivningen ser annorlunda ut ur ett annan perspektiv.
 
 
Sambon och Släkten-är-värst mitt ute på sjön Skattungen.
 
 
Vid udden brukar vi bada sommartid.
 
 
Det var så vackert, så jag tror att Jesus valde att återuppstå några dagar för tidigt.... Okej, okej, jag ber om yttersta ursäkt om jag där råkade trampa i det berömda klaveret. Men lite humor har väl aldrig skadat, eller?!
 
Efter cirkus fem timmars bortavaro, stapplade vi in härhemma och Drama och Krut slocknade inom sisådär 10 min medan jag själv halvsov framför Crocodile Dundee. Förmodar att det är just detta, som är att liksom "vara ledig" - och i så fall är det helt ljuvligt.
 
Nu är det morgon, klockan är nio, jag har varit uppe sen sju och njutit av tystnaden och lugnet. Dags att väcka sambo och hundar - idag blir det en tur till Rättvik. Glad Påsk, allesammans!