För er som undrar......

.....hur Krutens och min start i lydnadsklass III gick, lite mer ingående, så kommer följande info.
 
Jag måtte ha drabbats av hybris eller liknande, så jag, sådär lite lättsamt, anmälde oss till en trea häromsistens. Vi har ju tränat minimalt med lydnad det senaste halvåret, men nånstans så kan vi ju ändå momenten hyfsat. Ja, det var faktiskt precis så jag tänkte, och i kombo med det puttriga sällskapet av gänget häruppe, så var det väl bara som att köra - och det var exakt det vi gjorde!!!
 
Först var jag ju inte ett endaste smack nervös och bar med mig den där hej och hå-känslan, ända fram till samma morgon, då jag var fysiskt illamående och hade en stark känsla av nära-döden-upplevelse. Att det sen ösregnade gjorde inte saken bättre, men där hade jag bestämt mig för att avstå gruppmomenten (jag hör inte till klicken som tränar i regn och drivis - alldeles oavsett om det är dumt av mig eller inte) och det kändes bra.
 
Det komiska var, att anledningen till att jag bestämt mig för att prova att starta, är att jag känner mig så trygg med Krut - han levererar alltid sitt bästa, alldeles oavsett läge ju..... Ha, säger jag bara! Väl inne på plan, var min följsamma hund som bortblåst och hade en rent obscen dragning åt ett specifikt håll, vilket onekligen gjorde honom ganska svårstyrd.
 
När det var dags för vår paradgren - rutan - skenade han som en dåre snett framåt i 2000 km/tim och jag fick kalla in honom två ggr. På tredje försöket (mest bara för att) gjorde han plötsligt ett alldeles perfekt moment, men då var det ju för sent. Suck!
 
 
När eländet var över, hade domaren mungiporna vid öronen och sa: Hahaha! Ja, det är mycket hund i den där, men det behövs när man ska upp i klasserna! Det är så roligt att se er (tro jag det) - det syns att ni trivs tillsammans! Tjusiga ord, som värmer, och det är andra gången jag hör det där om "upp i klasserna".... Jag förstår såklart det själv, men man kan ju undra när det kommer att ske - jag menar, jag blir äldre och Krut går mot formtopp åldersmässigt! Ge mig styrka!!!!!
 
Nåväl, här har ni i alla fall poängen:
 
Gruppmoment  0 p   (avstår)
Fritt följ   6 p   (släpper ngt, pendlar - nähä)
Sättande   0 p   (föraren stannar - trodde jag gjorde en halvhalt)
Inkallning med ställande   8 p   (dk hand, bra ställande)
Rutan   0 p
Hopp/apport   9 p   (avslut)
Metallapport   9,5 p   (avslut)
Vittring   0 p   (fel pinne - nähä)
Fjärr   7 p   (flyttar fram)
Helhet   8,5 p   (trevligt och fartfyllt ekipage - ja, nog var det fartfyllt alltid)
 
Summa: 130,5 p
 
När vi sen sprang av planen, förstod jag vad som hade upptagit Krutens koncentration. Några dagar tidigare hade vi varit där och tränat, och jag hade smyggömt en boll i utkanten av planen. Det kom han ju ihåg - till skillnad från mig! Nu vet jag det och det kommer inte att göras om. Eventuellt kommer inte ens lydnadsklass lll att göras om faktiskt - joooo, såklart, jag bara skojar!
 
Nu sticker vi ut med Marängen och ger all träning tusan!
 
 
 
 

Kommentera här: