BH-prov, sorterar under avdelning skryt!

Så var Kruten´s och min tävlingskarriär igång för året, då! Vi har inte vilat på lagrarna inte, utan nött och nött och nött som små tokar - i synnerhet på den förbaskade platsliggningen. Och tro mig, det har varit mängdträning a la grande! Dels så har det legats (till förbannelse) under ipoträningen i ridhuset under vintern, dels så har det minsann legats rejält i nya träningsgruppen också. Den senare är helt underbar gällande just störning, då alla är helt vilda med allehanda belöningar, och inget kunde vara mer nyttigt för lille Krut än just detta. Nu är jag ju en aning vidskeplig, så jag vågar aldrig säga att något är bombis, men nog ligger han betydligt mer stabilt nu, i jämförelse med dumheterna i höstas.
 
 
Efter att ju ha missat förra helgens BH-prov, då jag var "tvungen" att kvista till Arholma, var det dags idag istället. Med på färden, var Nenette som en alldeles utmärkt stöttepelare och coach, och det kändes faktiskt skönt att ha någon att babbla med - blev liksom inte så mycket tid till grubblerier på det viset. Som bonus är även denna kvinna skickligt inom fotokonsten, så det är hennes foton du ser i det här inlägget.
 
Vi började med att komma två timmar för tidigt, så Krut var rejält uppvärmd, kan man säga, när det så småningom var dags att äntra planen. Det här visade sig vara en sån här dag som vill att alla tävlingsdagar ska vara - allt kändes perfekt och det gav också resultat. Han, Kruten, gick som en klocka bredvid sin matte, som i sin tur, så sakteliga började hitta tillbaka till sin normala andhämtning och puls.
 
 
 
 
 
 
Efter allt trampande, var det platsliggning medan näste man körde sitt program, och Kruten låg som fastspikad i backen. Han fick omdömet "utmärkt", trots att matten ifråga inte riktigt följde domarens anvisningar- men som domaren sa: Det kan ju inte hunden lastas för!
 

Man kan ju bli jäkligt trött på en matte som inget fattar....
 
Det var vid genomgången som jag nästan fick hybris av stolthet! Det var lovord om Krut´s fantastiska energi och attityd, om vår otroligt fina kontakt, om mitt framförande av honom, om det utmärkta tempot, om hur oerhört långt Krut har kommit i sin utveckling trots sin ringa ålder (då svimmade jag nästan) osv, osv i samma anda under precis hela genomgången!!!!! Vem fasen hade nånsin kunnat tro, att detta skulle hända mig???!!!!
 
Jag fick dessutom uppleva att, i princip, samtliga närvarade, kom fram och gratulerade mig till en underbar hund (jo, tack, det vet jag) - jag menar, bara en sån sak!
 
 
Min bästis <3
 
Efter godkänd lydnadsdel, tog miljödelen vid, och den passerade faktiskt helt utan anmärkning. Det rullade som bara på och sen var vi klara. Woohooo och jiiippppiiii och alla andra glädjeyttringar man kan komma på, säger jag bara! Och extra kul att Vivi och Flatter också blev godkända såklart!
 
När vi numera bor i Västerhaninge, så var vi tillbaka hemma på nolltid, och nu är det himla massa kväll kvar av den här dagen. Det kommer garanterat innebära mycket tid i sängen för samtliga fyra familjemedlemmar - ni vet, imorgon är ju en ny dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Nenette:

skriven

Aaaawww du är ju för go 💞
Tack för en helt fantastisk dag, att börja dagen med att se dig och Krut och ert fantastiska samarbete är en fröjd för ögat!!!
Återigen stort stort GRATTIS 💞💞💞

2 Anonym:

skriven


STORT GRATTIS o heja er

Svar: Tusen tack, Annika! Först går det lite uppåt, så går det lite neråt - men till slut så....
Lena Törnqvist

3 Viviv:

skriven

Det såg så lysande ut och ni är ett sånt underbart team du och krutburken <3

Svar: Tackar och bockar, Vivi! Ni var inte så pjåkiga själva! :)
Lena Törnqvist

Kommentera här: