IPO-läger för hela slanten!

Nu hoppas jag att det onda har "värkt ut" för en stund, och att jag kan fokusera på vardagen ett tag igen. Kan säga, att det behövs!

Helgen har tillbringats på Nynäshamns BK tillsammans med ett gäng fullkomligt galna och tokglada människor, under styrning av fantastiska Helen och Jimmy. Jajjemän, det är till att ha varit på ipoläger! Många välkända och kära människor på plats i skön kombo med ett antal nya ansikten, ett alldeles utmärkt upplägg och - till råga på allt - soligt och vackert vårväder!
 
Inledde med teori på fredagskvällen, och samlades sen kl 9 (sharp) igår morse, för skyddsarbete och lydnad.
 
 
Man sitter en faktiskt en hel del, när man är på läger, samtidigt som man jobbar för fullt med hundarna. Man pratar även en hel del!
 
 

 I alla grupper finns dom där gubbarna i The Muppet Show - ni vet, dom på balkongen. I vår grupp är det definitivt Anneli och jag! Hihihi!
 
Under dagen hann Krut och jag köra ett antal skyddspass samt en lydnadsdel. Vi ville jobba mer på hans attityd i skyddet, och växlade mellan ärm och kudde under dagen. Jag antar att det blev lyckat, eftersom han förflyttade sin lilla matte sisådär nån meter, varje gång jag startade honom, framåt eftermiddagen....
 
 
 
 
 
Pass 1 och vi ser relativt nöjda ut
 
 
Vi har alltid många fotografer på plats. Här är det Vivi som har paparazzi-jouren.
 
 
Passade på att köra igenom BH-provet, inför lördagens utmaning. Om jag bara hade gett f-n i bollen, hade det gått strålande! Krut har en underbar förighet, och känns stabil rakt igenom, men vi tappade båda fokus, då jag hade bollen i fickan. Det innebar att jag gjorde några missar, blev irriterad, gick iväg och lade ifrån mig bollskrället, fortsatte och då gick det ändå bättre. Väl hemma konstaterade sambon att vi ska på mysutflykt i samband med hans födelsedag och det blir inget BH-prov eftersom det infann sig på samma helg!!!!! Ingen vidare kommentar.....
 
 
 
 
Efter detta sa Jimmy: Nu kör vi Krut på kudde! Egentligen ingen vidare kommentar där heller, mer än att det kan göra jävligt ont att köra ipo ibland! Krut måtte ha legat på laddning och jag for som en snorlobba efter min lilla kärlek. "Publiken" höll på att skratta sig fördärvad och jag upplevde en väldigt tydlig nära-döden-upplevelse! Det liksom kändes som om ryggen gick av på mitten och höger hälsena som slets av i samband med lille Kruts acceleration framåt.... Det är bra skyddsarbete, det!!!!!
 
När det här passet var klart, tände vi grillen, käkade hamburgare och passade på att prata lite, lite till. Det gäller ju att ta tillfället i akt! Sen styrde, tack och lov, Helen upp gruppen en aning och pratade nyttan, vikten och nöjet av en balansboll.
 
Naturligtvis kunde hon visa upp deras Hexa, som var en rackare på den däringa bollen! Både Hexa och Helen uppförde sig som om det var den mest självklara saken i världen, att ha en hund sittande/liggande/stående på en jättestor gummiboll.
 
Sen fick vi andra prova....
 
 
Det gick ganska bra för Anders....
 
 
 
 
 
......och sen var det ju Kruten. Smidig som ett kassaskåp och fullständigt galen av hunger, tog han sig an bollen på alla möjliga osmidiga sätt, men till slut så hade Helen ändå lyckats få honom att sitta alldeles still uppepå en blå, jättestor boll!!!! Heder åt dig, Helen!
 
Väl hemma, hade sambon gjort så himla fint!
 
 
Det var städat, några kvarvarande flyttkartonger var upplockade, en massa ljus var tända och detta var serverat. Mysigt, var ordet, sa Bill.... Sen somnade vi!
 
Det nästa jag minns, är att klockan ringde, jag vaknade och kunde typ inte gå pga hälsenan. Grubblade en hel del på, hur dagen skulle genomföras, medan jag drog på mig paltorna. Kämpigt att köra skydd för fulla muggar, om man inte kan stå på ena foten - dessutom tufft att rasta två rottisar, sådär rent allmänt.
 
Väl på klubben, visade det sig att Krut och jag startade som nr 1, och det fanns ingen tid till vidare funderingar. Det var väl bara att hoppa på ett ben, typ. och sen körde vi.... Krut hade vaknat till liv rejält och hade plötsligt blivit en hejare på rondering. Gillar dom där stunderna, då insikten liksom kommer till hunden, utan din egentliga närvaro. Det var nämligen precis så det kändes. Självklart har vi tränat rondering, men skulle ljuga om jag påstod att Kruten kunde på alldeles egen hand. Nu kunde han i alla fall det, så det har jag nu bockat av med en grön bock i checklistan! Hahaha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som avslutning på dagen, fick dom som ville, prova på att köra sina hundar på Jimmy i heldräkt. Alltså, det är så sjukt roligt!!!! Glada, laddade hundar i kombination med ganska trötta förare samt en tapper man som figgat i två dagar, inbjöd till många goda skratt. Personligen höll jag på att fnissa ihjäl mig och det tog en ansenlig stund innan jag kunde samla ihop mig och få till ett "loss" som Krut ens förstod.
 
Nu är jag hemma igen, efter en mycket, mycket lyckad träningshelg tillsammans med likasinnade. Jag vill rikta ett varmt och stort tack, till Helen och Jimmy, för erat stora engagemang och aldrig sinande tolerans med oss skrattande och fnittrande hundförare, hundar av olika sort med olika driv och olika fokus, alla våra åsikter och tankar och frågor osv, osv. Ni är, i sanning, guld värda! Och tack till alla er andra sköningar - vi ses snart Igen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: