Vet inte vad som var bäst idag - sällskapet, våren eller spåren!?

Vilken underbar, underbar dag!!! Har tillbringat en himmelens många timmar vid Velambsund, tillsammans med Lena och Caroline och sisådär en 5-6 härliga jyckar. Vårsolen har strålat från en knallblå himmel och det har tankats energi i parti och minut. Ljuvligt!
 
Det skulle ju spåras, jädrar i min lilla låda, så vi började såklart med att gå alla spår - kors och tvärs i den härliga skogen. Det följdes förstås av en "håltimme", där vi både hann köra lite lydnad och fika - och snacka! Det var alldeles för länge sen, som jag och Lena träffades lite mer "på riktigt" och vi hade mycket att ta igen. Var faktiskt en stund sen jag träffade Caroline också, för den delen, så det fanns en del bubbel där också....
 
 
Körde mest "det vanliga" med Släkten-är-värst, eftersom det närmar sig tävlingsstart för Kruten, och det gick faktiskt riktigt bra idag - med lille Krut alltså. Drama var ju duktig, som vanligt, och vi testade att köra ett nytt moment - som ett utdraget "Z" ungefär, där hon skulle sitta, stå och ligga vid olika ställen. Gick hyfsat från början, men körde ihop sig lite med dom olika kommandona under "arbetets gång". Inte lätt att veta vad som gäller, när matte inte kan hålla ordning på händerna.... Kul, var det i alla fall!
 

Lite fjärr med Drakmoster...
 
 
.....och lite ruta med Krut.
 
 
Lena och Mixa i ett fint fritt följ.
 
 
Och då får man såklart belöning!
 
Lille Vanten var först ut i spårskogen, och han ju så gullig att man liksom bara smäller av!
 
 
Lite svårt var det, att ha sällskap i spåret och ännu svårare var det att just jag gick där bakom (vi gillar varandra, Svante och jag), men han var superduktig och tuffade på riktigt snyggt långa sträckor.
 
 
Föredömligt spårarbete av både matte och hund.
 
 
Och slutet hittat utan några större problem! Bra jobbat!
 
Kruten fick en relativt kort spår med ett slut (gjorde två jättejättefina spårupptag igår), och jobbade bra idag. Har ju saknat lite fokus i spåret och det är liksom det jag vill åt. Idag kändes det bra och jag är nöjd med grabbhalvan!
 
Carro hade lagt spår till Mixa, som inte är så van att gå andras spår - tydligen. Av det syntes inget idag och hon jobbade superfint, med alla apporter in! Roligt att se, Lena!
 
Sist ut, dvs när vi alla traskade med i alla riktningar, var Drakmoster. Lena hade lagt ett ganska långt spår och det var lite klurigt till en början, ville liksom inte riktigt "fästa"- inte underlättade det heller, att det var snustorrt i marken. Men efter en lätt förvirrad start, gjorde Drama ett kanonfint arbete med alla pinnar in samt alla oss tre tvåbenta i släptåg. Tack Drama, för att du är så grym!
 
Efter detta gav Caroline och jag upp, och lät Lena traska spåret med Easton för egen maskin, och det gick också helt ok - trots att det inte var det bästa han har gjort (enligt Lena). Alltså alla nöjda och glada!
 
 
Krut hittade ett nytt fan till sin klubb och med det var han nöjd!
 
Det här måste vara livet - hundar, goda vänner, träning och ett strålande vårväder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: