Idag är hjärtat alldeles varmt och påfyllt!

Har haft en alldeles, alldeles underbar dag tillsammans med bästa sonen och Släkten-är-värst! Det är inte så ofta man har förmånen att få med sig Adam på en hel dags hundträning, men plötsligt händer det (ni vet - reklamen)! Det stod spår och lydnad på schemat tillsammans med ipo-gänget och vi möttes upp vid Kvarnängen runt 11-snåret. Vädergudarna var med oss även denna dag och allt kändes liksom bara toppen.
 
Fick en himla massa goda råd och tips av Micke och Hasse ang spåret med lille Krut, och knatade ut ett hyfsat rakt och prydligt spår med lagom mycket godis i fotstegen. Under tiden gick sonen ett skogsspår till Drakmoster - ja, ni hörde alldeles rätt!
 
I väntan på, så att säga, passade vi på att tända den medhavda lilla, gulliga grillen och käka lite lunch tillsammans.
 
 

Vi var rörande ense om att det är just dessa stunder som liksom är kittet i all friluftsaktivering. Tyckte nästan synd om Thomas som var tvungen att åka hem och käka påsklunch med sill och annat.... Hahaha!
 
Jaha, och sen var det då dags att kasta sig över spåret, som man inte hade en susning om hur det skulle gå.
 
 
Här kör vi dubbla koppel - för säkerhets skull.... Tappade tyvärr bort det ena på Nynäs BK under eftermiddagen. Hoppas det finns kvar på tisdag.
 
 
Nu åker handskarna på! Konstaterar för övrigt att det är tur, att detta inte är en skönhetsblogg!
 
 
 
 
 
Spår nr 1 klart!
 
 
 
Och spår nr 2.....
 
Enligt "publiken", så gick det tydligen hyfsat bra, och för egen del så kände jag faktiskt ungefär hur det ska kännas. Nu har jag något att jobba vidare på och det känns kanoners! Sen är det ju så, att Kruten typ är toppen på det mesta han företar sig!!!!
 
 
 
 
Att få avsluta med att hänga med brorsan, var nog det bästaste av allt!
 
Sen inträdde då det märkliga ögonblicket, då sonen skulle spåra med Drama! Hade väl aldrig trott att detta skulle bli aktuellt, trots Adams naturliga talang med hundarna, men tänk så fel man kan ha - som tur är!
 
 
Livet är faktiskt lite komiskt ibland. Jag babblade och babblade, berättade och förklarade och Adam svarade ja, ja och jag tänkte: Hur fasen blir det här nu då?! Jo tack, det blev ju liksom helt perfekt - som synes!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, ord är väl överflödiga egentligen.... Både son och hund var grymma och allt gick som en liten klocka. Att det var en bonus att spåra med brorsan, syns ju tydligt på bilderna!
 
Efter detta fräste vi förbi brukshundklubben, tillsammans med Micke och Bella. Adam och Drama var mest med och förstörde, medan jag körde igenom tvåans moment med tävlingshunden Krut. Vad Micke gjorde är egentligen lite oklart, då han höll till på annan plan pga höglöp (vilket vi tackar alldeles extra för)! Såsmåningom sammanstrålade vi i alla fall för en sista fika - nöjda med dagens prestation.
 
 
Passade på att träna en sista stunds stabilitet, där tävlingsobjektet låg som en klippa - glädjande nog! Liten Drakmoster gjorde vad hon kunde för att sabotera nämligen...
 
Efter att ha släppt av sonen, passerade jag Långsjön och tog ett dopp med Släkten-är-värst. Ingen mer kommentar i ämnet - dom är liksom bara fullkomligt galna!
 
På hemvägen fick jag rapport från dotterns start i rallylydnadens fortsättningsklass, där dom blev godkända, och så från mamsens sjukhusbesök, Rita, som meddelade att allt var toppen. Jag är sååå tacksam för en underbar och givande vårdag, tillsammans med en av dom jag älskar mest och känner mig lätt och glad i hjärtat! Fick just en rapport från den cyklande sambon, dessutom, som lät lätt döende. Hade tagit sig en "tripp" till San Marino idag, bl a innehållande en timmes backcykling uppför! Alla är ju saliga i sin tro.... Älskar dig - du är sjukt tapper!
 
 
 
E´re vår eller e´re vår?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Thomas:

skriven

Tack för idag!
Krut gick jättefint i sina två spår!!
Jag var nöjd med Frescos första IPO-spår också....
På't igen!

Svar: Tackar Thomas, såg dessvärre inte Fresco då jag lotsade son och hund genom skogen. Kul dag iaf! :)
Lena Törnqvist

Kommentera här: