Hunderi och hundera, tralala!

Här sitter jag, efter en bra - om än något rörig - dag på jobbet, med en gullig sambo som fixar middag och tre nöjda hundar. Vi tittar på varandra både nu och då, Björn och jag, och konstaterar att det fungerar alldeles utmärkt med tre rottisar i hushållet! Visst krävs det engagemang, men det hade vi redan, och ett visst "pusslande", men faktum kvarstår - det går jättebra! Sen har vi tur att både Sofia och Adam är "med i matchen" och rycker in när det behövs. Speciellt Sofia, är helt otrolig, och tar med både Krut och Xtra på allehanda skojigheter.
 
  
 
   
 
Lite partytajm med plastsyrran sitter aldrig fel. Faktum är att småfisarna har grymt kul ihop. Det brottas och det jagas och det kampas så fort dom ses! Kul för Krut att ha en hyfsat jämnbördig att leka med också.
 
Jag har haft världens tur med schemat den här terminen, tycker jag själv. Alla dagar, förutom tisdagar, jobbar jag kl 8.00 - 10.00, sen har jag rast till kl 12.45, På tisdagarna börjar jag kl 11.45.... Kollegorna tror nog inte att jag är riktigt klok, som är nöjd och glad med detta, men för egen del har jag inga klagomål. "Håltimmarna" innebär att jag har gott om tid att rasta och träna hundarna, vilket i sin tur medför att kvällarna är ganska fria! Tisdagsmorgnar har jag dessutom förmånen att träna lydnad med Krut, med Anna-Karin som instruktör. Tjoflöjt!
 
Apropå lydnad, så var Sofia och jag och tränade just lydnad på Stockholm Södra i tisdags morse. Vi var ganska tidigt på plats och började med att köra Drama och Xtra.
 
Ser ni att Drama har krallat på sig och blivit en riktig rottis nu?! Jag menar, trots sin spinkiga lekamen från början... Det var väl det jag visste - man behöver inte vara färdigvuxen från början! :D
 
Vi har tränat hopp under sommaren och det sitter riktigt bra numera!
 
Är säker på att hon får stöd av mina olika, engagerade ansiktsuttryck!
 
Hon är över med god marginal och .....
 
...sitter, snyggt och prydligt, på andra sidan hindret! <3
 
Hej vad det går för liten raggsocka!
 
Bortskämd och lycklig!
 
Medan jag rastade Krut, passade Sofia på att aktivera Elsa. Faktum är, att när jag såg dessa foton (det är dottern som har fotat), så blev jag först osäker vilken hund detta var. Nog är väl Elsa i superbt fin form, trots sina 9,5 år?
 
Och inte är det något större fel på spänsten heller....
 
Godis är gott!
 
Älskar denna bild!
 
  
 
Och så var det dags för privatträning med lille SpindelTarzan. Började med lite sittövningar....

  
 
Det gick bra och ledde förstås till belöning och lek.

  

Vi körde också "ligg" och inkallning, vilket funkade fint. Krut är jättetrevlig att arbeta med och vill så gärna vara till lags. Humöret är på topp och svansen går som en liten propeller. Jag är så jäkla glad att jag får hjälp med träningen och hoppas att det leder till att jag "får till" lydnaden ordentligt! Ska dessutom gå en lydnadskurs i oktober....
 
Här har ni honom - giganten från Fjugesta, 5 månader gammal. Han är grym! <3