Utflykt i vildsvinsskog!

Idag passar vi småfolket, dvs Xtra och Ralph, medan dotter och pojkvän är ute på galej. Inga som helst problem med det - mer än möjligen det rent logistiska - fyra hundar är många hundar att hålla reda på. Alltså packade vi ryggan och drog iväg till Åva för en tur i Tyresta Nationalpark - där skogarna är stora och rymliga och inbjuder till spring för 16 tassar.
 
Nu är det ju så i Stockholm med omnejd, att så fort solen tittar fram, så kryllar det ju av människor i naturen - så även idag alltså - och vi valde att vika av från trampade vägar och stigar ganska omgående. Hade jag varit ensam, så hade jag förmodligen aldrig mer synts till, men nu var ju sambon och lokalsinnet med och då är det jättemysigt att ge sig ut i okänd mark.
 
 
Gammalt foto men det representerar väl både sambon och Drakmoster!
 
Hundarna for som idioter och hade precis hur kul som helst. För egen del, var jag lite på spänn, eftersom hela skogen var sönderbökad av vildsvin - och vildsvin vill jag inte springa ihop med, det är en sak som är säker! Men det är klart, sån´t liv som vi förde där vi drog fram, så finns det väl inte ett välfungerande vilt djur som väljer att stanna kvar! Roligt i alla fall, att konstatera att alla hundarna håller sig så fint till flocken, trots hög närvaro av vilt (Drama går ju såklart i lina, men ändock).
 
 
 
 
Efter nån´ timmes klättrande och klängande, satte vi oss på en bergknalle, i den underbara vårsolen, tog en fika och liksom bara kände hur bra vi mådde. Visst är det märkligt, hur otroligt beroende kropp och knopp, är av lite sol och värme och hur superenkelt allting plötsligt blir?!
 
Ikväll lär det bli lite grillmiddag och sen ganska tidigt hopp-i-säng. Sambon och jag var ju ute och svirade, visserligen version "light" men ändå, igår och idag är vi lite sömniga minsann....
 
 
 
...... och vi är i ytterligt gott sällskap! Trevlig helg, go´ vänner!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: