Drama har kört agility!

Som ni vet, så är vi på landet coh firar påsk - hur man nu firar det?! Personligen är det min favorithelg, men det beror mer på vädret, långledigheten osv, än Jesu uppståndelse, om man så säger. Vi kom upp i onsdags kväll och sen dess har vi verkligen haft det exeptionellt trevligt. Vädret har fullkomligt strålat, familjen har kommit och gått i olika "skurar" och jag har tränat hund ganska flitigt, faktiskt! :)

Vår allra närmaste granne, Fia, och f ö arbetskamrat under somrarna, har skaffat boxervalp, som nu är 6 månader, och så fruktansvärt, sjukt söt. Vi har varit jätteflitiga och tränat lydnad i värmen och Asta har jobbat som en liten ängel!



Kontaktövningar med matte.



Vilken söt granne man har! Har ni andra det så bra förspänt?!



Igår, dvs fredag, behagade dottern dyka upp i Dalom med tåget, till Xtras stoooora lycka och glädje. Ultramys att ha båda "barnen" hemma samtidigt, tycker en mesig mamma, men med tanke på kvällens kubbturnering efter middagen, så trivdes alla ganska bra tillsammans! Dessutom får själva kubbspelandet en helt annan dimension, när dom fyrbenta är med och spelar. Tänk bara vad praktiskt att kunna träna apportering eller begreppet "leta" ( av t ex pinnar) under spelets gång... Drama bidrog dessutom av bortjagande av diverse flygfän, företrädesvis myggor, vilket var väldigt tacknämligt!

Imorse fräste dotter, rottweiler, borderterrier och jag iväg och körde lite lydnad - igen - med grannen. På det hela taget, var det jättelyckat!


        


En alldeles vanlig inkallning med superduktiga fröken Fis - alias Keeponix Drama.


Både Xtra och Asta med tillhörande förare jobbade kanon och Drama körde en hörntand rakt igenom mattes finger vid byte av bett runt leksak! Blodet sprutade faktiskt från det stackars fingret och jag blev något blek om nosen. Men den kompetenta grannen Fia, håvade raskt upp kirurgtejp ur träningsväskan och snart var jag omplåstrad och snygg igen. Alltså en lyckad träning, på det hela taget... ;D




Därefter körde dottern och jag ner sonen till Rättvik för tåget hem till El Stockholmo. Vi vinkade, enligt sed, av honom med näsdukar (läs servetter) och sprang bredvid vagnen alldeles lagom länge för att han skulle bli generad, och karln bredvid skulle börja gapskratta. Det kändes faktiskt riktigt bra. Hörde sen att han anlände storstaden ordentligt och snart syns på en moped nära dig!



Väl hemma tvingade jag dottern att ta tag i det allra sista av lövhögarna, och se så glad hon blev:







Man kan tro att hon är nära släkt med Ernst Kirschtigher (?), men tro mig - så är icke fallet!!!!







Benen under säcken tillhör Sofia Törnqvist - det vet jag!!! :D




I detta läge hade Sofia drabbats av någon typ av överskottsenergi, och ville träna agitlty. Det är verkligen jättelätt när familjen hittills har bestått av rottisar som kör bruks - men, som Kajsa Warg sa, "Man tager vad man haver"....



       

 

A-hinder i miniformat, slalom i form av gamla tältpinnar, tunnel med hjälp av dynorna till stolarna, hopp men hjälp av sockerlåda och korrigerad plåt samt "sitt still" (eller vad det nu kan heta), med hjälp av en av stolarna. Efter detta hade vi en liten, asrolig tävling med Drama och Xtra och höll på att skratta ihjäl oss på kuppen!






Drama var galet taggad och man riktigt såg hur gott hon skrattade åt alltihop - vilket även jag gjorde!







Jäkligt snabb rottis-slalom!







Ni ser själva - HOPP!







Nej, matte är inte på Friskis och Svettis - matte inspirerar Drama till ytterligare ett hopp.








Och titta så glada vi blev!!!!!!!







Dotter och terrier ut.....








...slalombanan går oroväckande bra.





Hopp över hinder med
hund...




Hopp över hinder utan hund...





Och detta är ett livsfarligt, avgörande moment, eftersom rottweilern Drama inte får plats i stolen (men hoppade ett hopp som terriern inte klarade).... Tveksamt vem som vann, men så jädrans kuuuul hade vi! :D







För Xtras del slutade det hela med spa-behandling. Här får hon pälsen på tassarna friserad...







....och här är det kinder och öron som friseras i det nyaste inom hårmodet. Om hon är bortskämd? Näe, inte så värst! Bara oerhört älskad!



Som slut på dagen gick husse Tapper ner till Oresjön, där isflaken skramlade runt "lite i mitten" och tog sig ett påskdopp. Jag kan inte, alldeles bestämt, säga vad det är för fel på honom, men han är "snäll mot barnen" och det betyder mycket - i alla fall för min mamma! <3




1 Carolin:

skriven

ni verkar haft en helt otroligt härlig påskhelg! Underbara bilder också, precis som vanligt! Stor kram på er!

Kommentera här: