Framslagsträning, spår, fika och vackert väder!

Äntligen lyckades vi få till en helgträning, Emma och jag, och dessutom kunde Jessica hänga med! Tänk att det klaffade... Vi möttes vid Västeräng, bortom Ågesta, i strålande vårsol imorse. Kan väl konstatera att det var tur att vi kom när vi kom, för maken till samlingplats för hundfolk får man nog leta efter. Det fullkomligen kryllade av hundbilar, spårselar, folk i kläder efter väder osv, så vi hade lika gärna kunnat få åka någon annanstans. Emma, stackarn, blev utan spår, då hon hamnade i "vem mutar in reviret fortast"-tävling med en enveten dam, som skulle lägga spår till varje pris, just där Emma hade påbörjat sitt.....



Här ska strategin läggas upp, men jag tycker att tjejerna mest står/sitter och ser snygga ut, jag.

Nåja, efter att ha lagt spår till Elsa, Reija och Yomi var det dags att köra system-/framslagsträning inför kommande sökträningar. Först ut var Jessica och Yomi, och det gick så bra, så.



Galen Yomi efter avslutat arbete!

Därefter kom lille Affe-Paffe, som igår blev uppflyttad lägre i just sök. Grattis till det, Emma! F ö så syns det en klar skillnad mellan Drama, Yomi och Affe (som ju är jämngamla), i sökarbetet. Emma har ju tränat sökövningar medvetet sen han var bebbe och han jobbar också så mycket säkrare än dom andra, jämnåriga tokarna.



Det syns tyvärr inte just här, eftersom Affe ska släpa kära matte till favorit-Lena som står med kameran. =)

Sen var det Dramas tur, och som vanligt är det lite spännande. Men idag var det inte en endaste grej som var konstig, faktiskt.... Hon for som ett skållat troll mellan mig, Emma, mig, Jessica - hur många gånger som helst dessutom. Inga tveksamheter och inga konstigheter. Jag har ju tränat mycket "skick" i olika former och nu när hon snart är 2 år, så börjar tydligen vissa saker landa. Det var ju inte så annorlunda, det där, sa Jessica, och det är bara att instämma. Det enda är man får jobba mer med kroppen och mindre med rösten, så att säga.



Drama och Jessica efter lyckad träning.

Sist, men inte minst, var det Reija - ålderdamen för dagen. Jodå, Elsa är ett år äldre, men hon körde ingen framslagsträning.... Såklart jobbade hon jättefint - hon vet ju vad som förväntas. Vi konstaterade att det verkligen är skillnad mellan unga och något äldre hundar. Ungdomarna far som popcorn och tar i som om det vore sista gången dom sprang, medan dom något äldre och klokare, spar sina krafter och jobbar mer taktiskt.



Här kommer Reija!

Innan spåren hann vi med att sitta i solen och ta en fika. Det var helt underbart, med tydlig vår i luften. Med på "färden" var förstås Märta, som numera har blivit så stor att hon börjar tråckla sig fram för egen maskin. Det är så himla mysigt att ha mini-generationen med på träningarna!



Efter fikat var Emma tvungen att dra hem, men Jessica och jag fortsatte med spårarbetet. Elsa spårade väl ganska okoncenterat, om jag ska vara ärlig. Det kändes som om hon hade fullt upp att "insupa" vårens alla härliga dofter, och det underlättade inte att spåret gick över Farsta Ridskolas dumpningsplats för gödsel.... =) Men naturligtvis tog vi oss runt, med alla apporter in. Erfarenhet äger!



En liten rullning är aldrig fel efter jobb!

Och så vill jag passa på att påpeka att vi minsann har vacker natur här i Stockholmstrakten också - det är inte bara Flens omnejd som bjuder på dessa vyer!





Tack och hej, leverpastej! Nu kallar jobbet!
1 Sara, Loke & Nike:

skriven

Åh vad jag blir avis på er som fått leka tillsammans! Ängarna är perfekta för att låta hundarna löpa fritt och där är verkligen gott om hundfolk!:. ;) Låter som en perfekt söndagsträning! Kram Sara

2 Jessica, Reija & Yomi:

skriven

Vilken underbar dag!! O vilka fina bilder.. :)Superkul att äntligen ses igen.. Hoppas det blir av snart igen!! Ha de så gott på landet.. Kram!!

Kommentera här: