Stockholm i mitt hjärta......

Herre jösses, en hel dag ledig tillsammans med Björn - det är nästan att man blir lite nervös!! Tillbringar ju huvuddelen av min vakna tid på något jobb för tillfället och har ganska taskig uppfattning om hur man umgås med folk utanför arbetet....

Hur som haver, så bestämde vi oss för att ta en tur in till Söder, ta en öl i solen och sen traska vidare till Hälsans Hus, där jag hade ett presentkort på buffé för två, att lösa ut. Jordens mest bortskämda hund, dvs Drama, fick förstås följa med, medan Elsa fick stanna hemma med brorsan, pga klon. 

Alltså, detta klobrott är nog bland det struligaste jag har varit med om i skador på hund. Det har gått evigheter sen operationen och pulpan är fortfarande, i princip, vidöppen. Hon har krage, strumpa, lindor och fan och hans moster, men det verkar hopplöst att få någon knorr på eländet. Om hon inte själv lyckas trycka ihop kragen och slicka, så är Drama högst behjälplig..... Nu är hundarna i olika delar av lägenheten när dom är ensamma, men inte sjutton vet jag om det hjälper heller. Idag hade E lyckats att tvätta hål på hela strumpan - trots krage. Suck! Jag tror faktiskt att det lutar åt att inhandla en munkorg......

Nåväl, vi anlitade i alla fall kommunala medel och åkte in till Södermalm. Drama är urduktig att ha med på bussar och tunnelbanor, och tar det med samma ro som allt annat i livet. Jätteskönt!



Kommer bussen någon gång eller ska man behöva vänta hela dan......?!



Husse och Drama står på Gullmarsplan och väntar på tunnelbannan. På andra perrongen passerar två rottisar som lilla systeryster har fått syn på. =)

Vi hoppade av vid Skanstull och flanerade, i sakta mak, bort mot Folkungagatan och Fjällgatan. Mycket människor och mycket hundar i rörelse, men bruttan skötte sig fint hela tiden. Då vi slog oss ner och tog en öl, lade hon sig brevid och höll koll på läget - eller nja - höll koll på alla löv som passerade!



Så småningom närmade vi oss Söders Höjder och det går ju inte att säga annat än att Stockholm är fantastiskt på sina håll och kanter. Det är otroligt att dessa små oaser finns, trots att stan numera är ganska stor, eller hur?!



På väg upp till Stigbergsgatan, tar Drama och jag oss en svängom.....









När man ser Stockholm ur detta perspektiv, så är det inte alls svårt att föreställa sig varför Per Anders Fogelström skrev Mina drömmars stad och resten av böckerna i serien. Man kan nästan känna hur det var att leva i dessa små hus...



Drama och jag på väg ner på Sista Styverns Trappor, mot Fjällgatan. Uppe på Stigberget låg galgbacken för länge, länge sen.



Drama tar sig en vilopaus uppe på Fjällgatan, men den otroliga utsikten i bakgrunden och dom underbara husen "framför näsan".



Därborta syns Gamla Stan och några av alla kyrktorn.



Skeppsholmen, Blasieholmen och Kastellholmen.



Stockholms utlopp.



Lite historia....



Jag vill också jobba på en småbarnsskola och ha en barnträdgård!



Detta hus inrymmer "teater Dur och Moll".

I slutet på gatan ligger Hälsans Hus, och Björn och jag blev lite full i fniss, när vi trampade in där. Ingen av oss är på något sätt fördomsfulla, men det kändes lite som att kliva in i köket på Lasse Åbergs film "Hälsoresan". Det var så nyttigt och så vänligt att vi kände oss alldeles bortkomna! =) Hur som helst, så åt vi en urgod buffé, och blev så mätta att magarna stod i fyra hörn. Och till råga på allt, så satt vi i en ljuvlig trädgård med utsikt över Stockholms hamninlopp. Fantastiskt egentligen!



Här väntar sambo och hund på lilla matte och käket!

Vi avslutade det hela med vidare prommis till Slussen, Götgatsbacken upp och sen for vi hemåt - vääääldigt trötta, mätta och nöjda. Drama slocknade som ett ljus så fort vi satte oss på bussen och har sedan icke hörts av. Förmodligen ligger hon och drömmer om Gustaf Skarsgård, Thomas Pontén och Fredrik Virtanen, som vi stötte ihop med under dagens lopp!



Här syns det väldigt tydligt att matte jobbar som pedagog.... T o m hundstackarn får sig en lektion i Stockholms historia. :S

Väl hemma tog husse med sig stackars, missförstådda Elsa och gick ner till sjön för kvällsbad och "toarunda". Nu känns hon ganska nöjd, hon också, så nu tror jag att vi kan "göra kväll" med gott samvete. I veckan väntar tre pass på extrajobbet samt alldeles "vanligt" arbete på alldeles "vanliga" jobbet. Hoppas att det är genomförbart med någon träning i veckan, men vi får väl se...... Man kan väl, i och för sig, kalla dagens övning för träning också - fast på ett annat sätt! Sussi gotti, allihop!


1 Carolin:

skriven

Du menar alltså att du var i Stockholm i lördags?? Då gick ju jag o lilla fröken högvakten!!! Rackarns att du inte kikade förbi :)



// Carolin

2 Anonym:

skriven

Vilken under tur ni hade!



I veckan blir de sök ons kl 10 och spår tors kl 14. Passar något?

3 Kerstin olsson:

skriven

Vad synd det är om er - att behöva tillbringa en hel dag i stan! Vad odlar man i barnträdgård? Köper man plantorna på Plantagen?

A+a åker hem på fredag - Lilla D får vara kvar ett tag till.

Kram på dig!

/ Kerstin

4 Maja:

skriven

Åh vad mysigt ni verkar ha det! Själv har jag aldrig ens varit i närheten av dessa platser... Kanske kan få mig en guidning? Med en öl som belöning på en uteservering innan det blir för kallt??



Kram

5 Ullis m Gunde & Grimm:

skriven

Instämmer med klobrott det är rent utsagt ett h-vete att få ordning på och tar lång tid pust



Vilken mysig dag ni verkar ha haft ur gulliga bilder.



Tusen tack för grattiset, helt otroligt att vi fick stå överst på pallen, gisses vad tårarna trillade tillsammans med ett fånigt leende.



Massor med kramar så hoppas jag vi syns snart igen.

Kommentera här: